ACTUALITATE 28 iulie 2013

Refugiați sirieni la Târgu Secuiesc

de Székely Emőke | 75 vizualizări

Trei persoane au fost găsite ascunse într-un TIR

Angajații unei firme din Târgu Secuiesc au avut o descoperire mai puțin obișnuită în timp ce au vrut să descarce marfa dintr-un TIR. Printre marfă s-au aflat și trei persoane care au ajuns ilegal în țară.

Potrivit unor informații neoficiale, cele trei persoane sunt din Siria și au vrut să plece din cauza conflictelor care durează de luni bune în țara lor. Reprezentanții firmei în ograda căreia s-a întâmplat totul nu au dorit să facă declarații și deocamdată nici autoritățile județene nu doresc să dea detalii cu privire la acești refugiați.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Tóth Sigismund, ne-a declarat că poate confirma știrea, însă deocamdată nu poate da detalii cu privire la acest caz.

Direcția Județeană de Statistică nu deține date cu privire la eventuali refugiați în județ, directoarea Illés Andrea spune că ei au date doar despre migrație, cele mai noi fiind din 2011. Potrivit acestora în 2010 am avut 46 de persoane din alte țări care locuiau în județ, iar în 2011 numărul acestora a fost de 42.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.