ACTUALITATE 18 martie 2013

Rabla 2013, aşteptat cu nerăbdare de covăsneni

de Monica Vrânceanu | 75 vizualizări

Sute de covăsneni aşteaptă sosirea voucherelor pentru Programul Rabla, oamenii interesându-se zilnic de pornirea acestuia. Directorul Ariadne Sfântu Gheorghe, David Pozna, a declarat că cei interesaţi aşteaptă cu nerăbdare lansarea programului şi că, mai mult de atât, foarte mulţi dintre aceştia speră ca Programul să continue cu vouchere şi nu cu certificate de distrugere.

„Din informaţiile noastre, s-a discutat despre posibilitatea de acordare a unor certificate de distrugere – tichete nominale, dar oamenii sunt mai interesaţi de voucherele transmisibile, pentru că puţini îşi permit să cumpere o maşină nouă, aşa că vor să le vândă mai departe”, a declarat Pozna, arătând că nu cunoaşte încă numărul voucherelor sau tichetelor pe care le va primi Ariadne.

Nici cei de la Remat Sfântu Gheorghe nu ştiu mai multe, spunând că, pe de altă parte, oamenii au început să sune zilnic interesându-se de startul Programului. Potrivit reprezentanţilor Remat, în 2012 s-au primit doar 70 de vouchere pentru Sfântu Gheorghe, în prima parte a Programului, restul mergând apoi către Remat Braşov.

Programul Rabla va debuta în luna aprilie, iar autoturismele cu norma de poluare Euro 3 mai vechi de zece ani vor fi incluse în acesta. Noile reglementări, anunţate de Ministerul Mediului la finele săptămânii trecute, prevăd că vor fi incluse în Program numai acele autoturisme care au fost în proprietatea persoanei fizice sau juridice mai mult de un an de zile, pentru a se evita invazia de maşini rulate şi foarte vechi pe piaţa românească. Primele de casare au fost şi acestea modificate, vehiculându-se că vor avea valori cuprinse între 1.500 şi 2.000 de euro.

Ministerul a anunţat că se doreşte ca fiecare tichet valoric să fie nominal, astfel încât voucherele să nu mai fie tansmisibile. Deocamdată însă nu a fost lansat în dezbatere publică niciun proiect de act normativ care să cuprindă modificările anunţate, după cum nu se ştie nici suma totală pe care Ministerul vrea să o investească în Rabla 2013.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.