Multe programe comune la Corturile tinerilor români și maghiari
Cortul pentru Tineret Ecou și Cortul de Tineret HARIT vor colabora și în acest an în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe, urmând să deruleze mai multe programe comune. Potrivit organizatorilor, faptul că în acest an cele două corturi au ajuns la cea de-a șasea ediție de programe comune nu poate fi decât un lucru îmbucurător, mai ales că în cadrul acestora se vor reuni programele a 25 de asociații. De altfel, organizarea comună a programelor destinate tinerilor a fost prezentată de către organizatori ca fiind „un model de bună practică”, pe care tinerii români și maghiari îl promovează cu succes în Sfântu Gheorghe. În context, organizatorii au mai arătat că evenimentul a luat o asemenea amploare încât însăși terminologia de „corturi” nu prea mai este potrivită, în condițiile în care și anul trecut acțiunile au ocupat toată curtea interioară a Primăriei.
Printre programele comune ale Corturilor se numără o Petrecere cu căști (Silent party), parada deschiderii cu un flashmob al voluntarilor – ce va implica un marș sub semnul Balaurului, urmând deschiderea oficială a Corturilor cu un concert bilingv. Urmează apoi Biblioteca Vie – pentru care au fost deja contactate în jur de 50 de persoane interesante, dar și sesiunile de autografe și interviuri – Vama, Grimus, Connect-R. Programul mai cuprinde concertul trupei Fresh din Întorsura Buzăului, Memorialul de Șah Mihai Dițu – organizat de Clubul de Șah Cavalerul (cu premii), sau o nouă ediție a Saint George Got Talent.
Simulator de impact adus de APC şi Autoliv
Alături de asociațiile partenere, la Corturi se vor afla mai multe standuri amenajate care vor oferi diverse programe sau informații. Astfel, Asociația Alutus va avea amenajat spațiul „Inspirăm o generație” – cu programe pentru tineri și copii, tinerii de la UBB Sfântu Gheorghe vor oferi informații despre realizarea unui CV european dar și despre cum se înființează o firmă. În plus, expoziția dinozaurilor va reveni, precum și sesiunile de face-painting.
Asociația Pentru Comunitate și Autoliv vor veni la Cort cu simulatorul de impact care arată care sunt senzațiile unui impact de mașină la o viteză de 30 km/oră, iar Consiliul Elevilor de la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși va oferi un bulz tinerilor aflați la programele Cortului. În plus, de la Universitatea din Cahul vor ajunge la Sfântu Gheorghe mai mulți artiști, aceștia oferind un program folcloric de mai bine de o oră.
În ceea ce privește Treasure Hunt, organizatorii au spus că încă nu s-a luat o decizie fermă asupra organizării competiției, deoarece se pare că interesul pentru aceasta a cam scăzut.
În acest an, evenimentele vor dura patru zile, între 1 și 4 mai, iar în organizare au fost cuprinși 150 de voluntari, care se vor implica în zecile de evenimente.