ACTUALITATE 20 ianuarie 2015

Joi va avea loc vernisajul expoziţiei „Contemplaţii Grafice” ediţia a III-a

de Székely Emőke | 85 vizualizări

236 de lucrări vor fi expuse pentru prima oară la Centrul de Artă Transilvăneană şi la Muzeul Naţional Secuiesc

Deschiderea celei de-a treia ediţii a Expoziţiei de Grafică organizată în cadrul Bienalei de artă Grafică va avea loc la Sfântu Gheorghe pe data de 22 ianuarie, cu ocazia Zilei culturii maghiare. Festivitatea de deschidere va include mai multe expoziții organizate în locații diferite, precum și gala decernării premiilor.

La concursul internaţional de artă grafică lansat în luna septembrie 2014 de către consiliile judeţene din Covasna, Harghita şi Mureş, de Centrul de Cultură al Judeţului Covasna şi de Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea, şi-au anunţat participarea 336 de artişti din 32 de ţări ale lumii, cu aproape 800 de lucrări. Dintre acestea juriul bienalei a selecţionat 236 de lucrări care urmează a fi expuse pentru prima oară la Centrul de Artă Transilvăneană şi la Muzeul Naţional Secuiesc. Expoziţia organizată sub genericul „Integrum” va putea fi vizitată în perioada 22 ianuarie – 8 martie, iar deschiderea oficială a expoziţiei va avea loc pe data de 22 ianuarie, începând cu ora 17, la Centrul de Artă Transilvăneană din Sfântu Gheorghe.

Festivităţile de deschidere din data de 22 ianuarie vor continua cu o gală de premiere care va fi găzduită de Teatrul „Tamási Áron”, începând cu ora 19. În cadrul evenimentului vor fi înmânate premiile pentru cele mai bune lucrări prezentate în cadrul bienalei: Marele Premiu al Bienalei (2.000 de euro), Premiul „Plugor Sándor” (1.000 de euro), Premiul „Nagy Pál” (1.000 de euro), Premiul Taberei de creaţie „Zereda” şi Premiul Taberei de creaţie „Puls”. Cu această ocazie, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, va înmâna, de asemenea, Premiul „Háromszék Kultúrájáért”. Distincţia care constă în 1.000 de euro este o recunoaştere pentru activitatea de mai multe decenii, desfăşurată în domeniul culturii. Seara se va încheia cu concert de jazz, susţinut de formaţia Impro-víziók 2.2.

De asemenea, festivităţile de deschidere a bienalei includ şi vernisajul expoziţiei care va avea loc pe data de 21 ianuarie, ora 19, la Casa cu Arcade, care va prezenta lucrările premiate la prima şi a doua ediţie a Bienalei de artă Grafică din Ţinutul Secuiesc.

Programul detaliat şi alte informaţii suplimentare sunt disponibile pe site-ul oficial al Bienalei: www.grafikaiszemle.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.