ACTUALITATE 15 mai 2024

Întorsura Fest 4.0. Noutățile unui eveniment care se anunță incendiar

de Daniela Luca | 685 vizualizări

Printre artiștii care vor concerta aici se numără Zdob și Zdub, Irina Rimes și Nicole Cherry 

Se fac pregătiri intense pentru cea de-a patra ediție Întorsura Fest. Evenimentul va avea loc între 21-23 iunie, în zona Camping din oraș. Sunt invitați mai mulți artiști, iar printre cei mai cunoscuți se numără Zdob și Zdub, Irina Rimes, Andrei Bănuță, Nicole Cherry și Paula Seling. Nu va lipsi nici deja tradiționala paradă moto.

Și în acest an comunitatea moto, Doomstriker LEMC Romania, va fi prezentă la eveniment.

„Noutățile acestei ediții sunt de fapt artiștii care vor veni pentru prima oară la Întorsura. Am încercat în fiecare an să aducem alte trupe, să nu ne repetăm. Festivalul se va desfășura, cel mai probabil, în același amplasament. Avem posibilitatea de a face evenimentul și pe stadion, dar ne mai gândim. Anul acesta cred că vom accepta mai mulți comercianți care vin cu lucruri deosebite, meșteșugari, nu comercianți care vând baloane și pocnitori. Încercăm să nu schimbăm ceea ce e bun. Adică dacă la primele trei ediții unele lucruri au funcționat foarte bine, vom merge pe aceeași direcție”, a spus, pentru redacția noastră, viceprimarul de la Întorsura Buzăului, Silviu Popica.

În prima zi a festivalului, vineri, 21 iunie, va avea loc, la fel ca în anii precedenți, Festivalul Național de muzică pentru trupe de copii „Împreună, formații pentru viitor”.

Sâmbătă, pe scenă vor urca trupele „Trenul de Noapte”, „Hazard”, dar și Paula Seling și Irina Rimes, urmând ca duminică să facă atmosferă „The Rock”, Andrei Bănuță, Nicole Cherry, dar și Zdob și Zdub.

„Majoritatea artiștilor au fost aleși în urma unui sondaj în rândul comunității. Au fost și alte dorințe foarte scumpe sau artiști care n-au fost liberi. Irina Rimes e în topul preferințelor. Ne bucurăm că vine și Zdob și Zdub. Andrei Bănuță iarăși a fost selectat datorită preferințelor întorsurenilor, la fel și Nicole Cherry”, a mai punctat viceprimarul.

Primăria a reușit să obțină pentru acest eveniment 80.000 de lei de la Ministerul Culturii.

Partea artistică a festivalului ne costă în jur de 200.000 de lei. Avem o finanțare de 80.000 de lei de la Ministerul Culturii. Din sponsorizări estimăm că vom primi minim 60.000 de lei, plus ce se mai adună din taxele de participare pe care le vor plăti comercianții. Am depus o cerere de finanțare și la Secretariatul General al Guvernului (SGG) și așteptăm un răspuns, iar dacă vom primi banii, atunci cheltuielile vor fi acoperite integral”, ne-a mai spus Silviu Popica.

Anul trecut, evenimentul a avut loc între 23 și 25 iunie. Atunci, pe scenă au urcat, printre alții, Taxi, Cargo, Vescan, Puya și Ștefan Bănică Jr. Ediția cu numărul III a primit, din partea cititorilor covasnamedia.ro, în cadrul Galei Superlativelor Covasna Media, titlul pentru „Evenimentul Anului în Mediul Urban” pentru anul 2023. 

Prima ediție a festivalului a fost organizată în anul 2021, tot în luna iunie. 

Citește și:

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.