ACTUALITATE 13 ianuarie 2011

Divorţ gratis în 30 de zile

de Monica Vrânceanu | 80 vizualizări
Metoda, intrată în vigoare de câteva săptămâni, e încă nepopulară la Sfântu Gheorghe Foarte puține cupluri căsătorite din Sfântu Gheorghe s-au decis să divorțeze la Primărie, în fața ofițerului stării civile, oamenii rămânând conservatori și preferând, cel puțin deocamdată, divorțul în fața judecătorului. Potrivit ofițerului de stare civilă de la Primăria Sfântu Gheorghe, Fekete Rena, doar șase persoane - toate tinere, au venit până acum aici să se intereseze de această nouă posibilitate de divorț. Pe de

Metoda, intrată în vigoare de câteva săptămâni, e încă nepopulară la Sfântu Gheorghe

Foarte puține cupluri căsătorite din Sfântu Gheorghe s-au decis să divorțeze la Primărie, în fața ofițerului stării civile, oamenii rămânând conservatori și preferând, cel puțin deocamdată, divorțul în fața judecătorului.

Potrivit ofițerului de stare civilă de la Primăria Sfântu Gheorghe, Fekete Rena, doar șase persoane - toate tinere, au venit până acum aici să se intereseze de această nouă posibilitate de divorț. Pe de altă parte, pe rolul Judecătoriei Sfântu Gheorghe se află zilnic cauze de divorț, chiar dacă aici se plătește o taxă și se achită inclusiv valoarea unui timbru judiciar.

Practic, divorțul la Primărie se poate realiza prin comun acord între două persoane căsătorite care nu au copii minori, cuplurile cu copii și partaje trebuind să meargă tot la Judecătorie.

”E destul de simplu divorțul la Primărie, cei doi soți trebuie să depună o cerere prin care consimt asupra divorțului, primind totuși 30 de zile pentru a se mai gândi. După cele 30 de zile, revin obligatoriu și dacă își mențin cererea, se constată desfacerea căsătoriei”, a explicat Fekete Rena.

Noutatea divorțului în fața ofițerului de stare civilă o reprezintă însă faptul că este gratuit. Pentru divorțul la Primărie este necesară completarea unei cereri şi a unei "declaraţii de stăruinţă". Condiţiile pentru un divorţ administrativ sunt ca ambii soţi să fie de acord cu desfacerea căsătoriei, să se înţeleagă asupra numelui pe care îl vor purta ulterior, să nu aibă copii minori şi niciunul dintre soţi să nu fie pus sub interdicţie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.