ACTUALITATE 22 octombrie 2014

Deputatul PSD, Horia Grama: „Dacă UDMR nu îl va susține pe Ponta în turul doi, nu se mai justifică păstrarea ei în guvernare”

de Székely Emőke | 189 vizualizări

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, spune că în cazul în care Victor Ponta va câștiga alegerile prezidențiale, în țară va fi liniște și pace politică. Acesta mai este de părere că și covăsnenii au de ce să îl voteze pe actualul premier pentru că în ultima vreme au sosit sume consistente în județ.

„Bineînțeles că susțin candidatura lui Victor Ponta, și o susțin cu argumente concrete. Alegătorii ar fi bine să încerce să aibă în vedere faptele și nu vorbele. Când discutăm despre Victor Ponta, aș aminti că din momentul în care a venit la guvernare, a făcut tot posibil să se țină de promisiunile făcute în campania prin care am câștigat guvernarea. Astfel 5,4 milioane de pensionari au primit pensii majorate, un milion de români beneficiază de creșterea salariului minim, s-au acordat facilități celor care au credite în bănci, 15.000 de medici și 14.000 de profesori au primit salarii majorate, 4.800.000 de români beneficiază de redeschiderea unor spitale care au fost închise în timpul guvernului PDL, și peste un milion de agricultori beneficiază de subvenții acordate la timp și majorate în fiecare an” – a declarat președintele PSD Covasna.

Acesta a mai spus că prin accederea lui Ponta în fotoliul de președinte, în România s-ar reinstaura o stare de normalitate, de pace politică pentru că PSD și aliații săi dețin majoritatea parlamentară.

De asemenea, Grama a amintit și de banii ajunși în județul Covasna în ultima perioadă, și a spus că anul acesta, în afară de banii europeni au ajuns peste 53 de milioane de lei pentru dezvoltări de infrastructură și diferite lucrări și proiecte. Din acești bani au fost efectuate lucrări de modernizare și construcție a unor sisteme de apă și canalizare, lucrări de drumuri și modernizări ale unor imobile.

Deputatul a spus că de aceste facilități se bucură atât cetățenii români, cât și cei maghiari, pentru că o mare parte din bani au fost alocaţi orașelor și municipiilor. Grama a spus că astfel și comunitatea maghiară ar trebui să îl voteze în turul doi pe Victor Ponta.

„Cred că UDMR are toate motivele și argumentele să îl susțină pe Victor Ponta în turul doi de alegeri. Principalul capitol în programul lui Victor Ponta în ceea ce privește minoritățile naționale este faptul că UDMR este la guvernare, cu toate avantajele care decurg din acest lucru. Dacă actuala coaliție PSD-UNPR-PC a avut încrederea să ia UDMR la guvernare, și UDMR trebuie să aibă capacitatea de a susține candidatul acestei coaliții. În momentul în care nu ar face acest lucru, nu s-ar mai justifica păstrarea la guvernare a UDMR” – a declarat Grama.

Deputatul a vorbit și despre faptul că scandalurile din ultima perioadă legate de PSD sunt manevra regimului Băsescu, și că în opinia lui justiția este un actor în campania electorală.

„Observăm cu toții că în agonia sa, regimul Băsescu, președintele în special, încearcă să deturneze dezbaterile și temele normale de campanie electorală, că în momentul de față și justiția a devenit un actor în această campanie electorală. PSD și Victor Ponta de fiecare dată au spus că justiția trebuie să își facă treaba și să cântărească obiectiv tot ce ține de domeniul ei. Temele importante pentru această companie au ieșit din dezbaterea publică, agenda fiind în ultimul timp axată pe tot ce vedem în media, pe televiziuni, și anume arestări, dosare. Eu mă întreb totuși unele din aceste dosare de ce au fost scoase abia acum, pentru că stau de foarte mult timp la DNA” – a concluzionat Grama.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
@ Hai Grama ca rad si curcile de tine, 23 octombrie 2014
- a semnat PSD pentru UDMR solicitarea acestora pentru autonomie? Raspuns: NU - a acceptat PSD linia maghiara la UMF Tg Mures? Raspuns : NU - UDMR a cerut retragerea intervenţiei MAE din procesul citeste integral
stelian, 23 octombrie 2014
Tandala din Carpati (pontaul) sa fie presedinte, pentru el luptam, cu dragnea, cu viii cu mortii, se apropie 1 noiembrie, poate le imparte si lor ceva cupoane! Halal!
lili, 23 octombrie 2014
Ati batut palma cu UDMRul in privinta autonomiei, spuneti sincer de-acuma ?! In rest, sa ne fereasca Dumnezeu sa-l avem 10 ani pe mincinosul si plagiatorul si populistul Ponta in fruntea Romaniei si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.