ACTUALITATE 20 iulie 2022

Cum reacționăm în situații de urgență? Centrul mobil de instruire a ajuns la Sfântu Gheorghe

de David Leonard Bularca | 863 vizualizări

Centrul mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență a ajuns la Sfântu Gheorghe! În perioada 20-24 iulie acesta se află în parcarea magazinului Kaufland, pe strada Lunca Oltului. Cei care merg la centrul mobil vor putea afla mai multe despre măsuri și acțiuni care ne pot salva viața în anumite situații de urgență, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna. 

„Pompierii covăsneni vă propun o activitate inedită, interactivă, dedicată celor mici, dar și adulților, deopotrivă. Timp de cinci zile, între 20-24 iulie, Centrul mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență se va afla în Sfântu Gheorghe și va fi amplasat în parcarea magazinului Kaufland de pe strada Lunca Oltului. Nu ratați ocazia să le oferiți celor mici oportunitatea să învețe lucruri extrem de utile pentru dezvoltarea lor, măsuri și acțiuni salvatoare în diferite situații de urgență care se pot produce în orice moment al zilei”, au scris, în descrierea evenimentului creat pe Facebook, pompierii covăsneni. 

Activitățile din cadrul centrului mobil vor fi realizate de către angajați ai ISU Covasna, dar și de către voluntarii din cadrul programului „Salvator din Pasiune”, după următorul program:

• Miercuri, 20 iulie, între orele 10.00 – 20.00

• Joi, 21 iulie, între orele 10.00 – 20.00

• Vineri, 22 iulie, între orele 10.00 – 20.00

• Sâmbătă, 23 iulie, între orele 10.00 – 20.00

• Duminică, 24 iulie, între orele 10.00 – 17.00

„Centrul mobil are echipamente inteligente ce simulează situații de urgență complexe, precum incendiile din locuințe, un pachet pentru condiții meteo extreme sau simularea realistă a unui cutremur și a modalității în care acesta se percepe într-o casă sau într-un apartament. Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Kaufland România, a achiziționat și a pus la dispoziția Inspectoratului General pentru Situații de Urgență un Centru mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență”, au mai informat, în final, pompierii covăsneni.

Sursa foto: ISU Covasna 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.