ACTUALITATE 29 decembrie 2021

Creștere ușoară a numărului pacienților COVID-19 internați la SJU Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1267 vizualizări

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna înregistrează o ușoară creștere în ceea ce privește numărul pacienților COVID-19 internați, respectiv a persoanelor care au ajuns la unitatea medicală suspecți de infecție cu SARS-COV-2. Miercuri, 19 persoane diagnosticate cu noul coronavirus erau internate la SJU, față de 14, câte erau în urmă cu o săptămână.

Astăzi, la ora 13:00, în spital se află 7 pacienți suspecți de infecția cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 3 minori din grupa de vârstă 0-9 ani, și 19 pacienți la care s-a identificat prezența Covid-19 în organism.

Pe secția de Infecțioase Covid sunt tratați 14 pacienți, dintre care unul din grupa de vârstă 0-9 ani, şi doar 3 fiind vaccinați. Starea de sănătate a pacienţilor este medie spre gravă.

Pe secțiile de Chirurgie Covid se află internaţi doi pacienți testaţi pozitiv, dintre care unul pe sectia Obstetrică-Ginecologie și unul pe secția Urologie. Ambii pacienţi sunt nevaccinați.

La secţia de Terapie Intensivă se află internaţi 3 pacienți infectaţi, dintre care unul este vaccinat, toți fiind în stare critică, dar neintubaţi. În prezent, nu sunt internaţi pe această secţie pacienţi suspecţi de infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

În perioada 23 - 29 decembrie 2021, orele 13:00, s-au externat 3 pacienți care au fost tratați cu diagnosticul Covid-19. Tot în această perioadă au fost înregistrate 4 decese asociate Covid-19, fiind vorba despre pacienți cu vârste cuprinse între 49 și 82 de ani, toți nevaccinați”, arată un comunicat de presă transmis de Spital.

Un bilanț transmis joi, 23 decembrie, de Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Sfântu Gheorghe arăta că la ora de referință 13:00 aici erau internați 14 pacienți COVID-19, dar și alte patru persoane suspecte că ar suferi de pe urma infecției cu SARS-COV-2. La Terapie Intensivă erau atunci șase pacienți. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.