ACTUALITATE 23 decembrie 2021

Înainte de Crăciun, 14 pacienți COVID sunt în grija medicilor la SJU Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1384 vizualizări

Un bilanț transmis joi, 23 decembrie, de Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Sfântu Gheorghe arată că la ora de referință 13:00 aici erau internați 14 pacienți COVID-19, dar și alte patru persoane suspecte că ar suferi de pe urma infecției cu SARS-COV-2. La Terapie Intensivă sunt șase pacienți.  

Astăzi, la ora de referință 13:00, în spital se află 4 pacienți suspecți de infecția cu noul coronavirus și 14 pacienți la care s-a identificat prezența noului coronavirus în organism.

Pe secția de Infecțioase Covid sunt tratați 10 pacienți, printre care un minor din grupa de vârstă 0-9 ani, și doar 3 dintre acești pacienți sunt vaccinați. Starea lor de sănătate este medie spre gravă.

Pe secțiile de Chirurgie Covid nu se află niciun pacient infectat.

La Terapie Intensivă se află doi pacienți suspecți de infecția cu virusul SARS-CoV-2 nevaccinați și 4 pacienți infectați, dintre care unul vaccinat. Toți pacienții sunt în stare critică, unul fiind intubat.

În perioada 15 - 23 decembrie 2021, orele 13:00, au fost externați 8 pacienți care au fost tratați cu diagnosticul Covid-19. Tot în această perioadă au fost înregistrate 9 decese asociate Covid-19, fiind vorba despre pacienți cu vârste între 37 și 86 de ani, toți nevaccinați”, transmite Spitalul printr-un comunicat de presă.

Săptămâna trecută, Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe mai avea, potrivit datelor prezentate miercuri, 15 decembrie, 21 de pacienți COVID-19 internați pe secțiile unde se tratează această boală. Datele arată o continuă scădere a numărului de bolnavi care ajung la SJU. Datele din urmă cu două săptămâni arătau că erau internați 26 de pacienți COVID, iar în urmă cu o lună, la SJU erau 53 de pacienți internați în stare gravă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.