ACTUALITATE 9 mai 2022

Cele opt semafoare de pe străzile Lunca Oltului și Lt. Păiș David au fost puse în funcțiune

de David Leonard Bularca | 1151 vizualizări

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a pus în funcțiune cele opt semafoare de pe străzile Lunca Oltului și Lt. Păiș David începând de vineri, 6 mai, conform unei postări de pe pagina de Facebook a instituției. 

„Am pus în funcțiune 8 semafoare cu buton la trecerile de pietoni de pe străzile Lunca Oltului şi Lt. Păiș David! Punctele de trecere vor fi iluminate cu becuri de înaltă intensitate și cu consum redus de energie, ceea ce va face mai sigură traversarea drumului”, au precizat reprezentanții primăriei.

Semafoarele moderne au fost instalate pe unele dintre cele mai aglomerate străzi din oraș, cu patru semafoare pe strada Lunca Oltului: câte unul la fabrica Covalact și la magazinul Depo și două în vecinătatea centrului comercial Sepsi Value Centre. 

De asemenea, au fost instalate semafoare cu buton la cele patru treceri de pietoni de pe strada Lt. Păiș David: în fața statuii Soldatului Necunoscut și la trecerea de pietoni de la intersecția cu strada Constructorilor, iar la fabricile de la ieșirea din oraș spre Brașov au fost instalate alte două semafoare.

Autoritățile din Sfântu Gheorghe au anunțat încă din august 2020 că, prin acest proiect, își doresc să crească atât siguranța pietonilor, cât și a celorlalți participanți la trafic. 

Investiția s-a ridicat la 700.000 de lei, plus TVA. 

Ordinul de începere al lucrărilor a fost dat în noiembrie 2021.

Lucrările de semaforizare a trecerilor de pietoni au presupus, conform proiectului, montarea de stâlpi noi pentru semafoare, câte doi la fiecare trecere de pietoni, de o parte și de cealaltă a străzii, și semafoare dotate cu buton pentru pietoni, astfel încât traversarea se face la cerere. 

Totodată, în proiect se arată că semafoarele vor fi dotate cu sistem de supraveghere video și cu un sistem acustic pentru nevăzători. „Zebrele” vor fi supraluminate în timpul traversării. 

Cele opt dispozitive de gestionare a traficului erau programate să fie instalate până la sfârșitul lunii decembrie 2021. Ulterior, noul termen dat de primarul Antal Árpád a fost martie anul acesta. 

Primăria are în plan să semaforizeze și intersecția străzilor Libertății și Gróf Mikó Imre, din zona Parcului Elisabeta și magazinului Amigo, cu un sistem similar cu cel din zona magazinului Șugaș, cu buton pentru pietoni. Pentru acest proiect a fost alocată suma de 12.000 de lei, cu ocazia unei rectificări bugetare adoptată de Consiliul Local în luna martie a acestui an. 

Sursa foto: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe / Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.