ACTUALITATE 18 martie 2022

Încă un semafor în zona centrală din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 3943 vizualizări

Trecerea de pietoni de la intersecția străzilor Libertății și Gróf Mikó Imre din Sfântu Gheorghe, din zona Parcului Elisabeta și magazinului Amigo, va fi semaforizată, cu un sistem similar cu cel din zona magazinului Șugaș, adică va avea buton pentru pietoni. Autoritățile vor astfel să fluidizeze traficul și să permită pietonilor să treacă strada doar în grupuri, mai organizat. 

Intenția acestui demers a fost dezvăluită joi, odată cu rectificarea bugetară adoptată în Consiliul Local, ce permite alocarea unei sume de 12.000 de lei pentru acest proiect. 

În vederea măririi gradului de siguranță a pietonilor, respectiv în vederea fluidizării traficului auto este necesară și oportună dotarea trecerii de pietoni din str. Libertății, intersecția cu str. gr. Miko Imre, unde traficul pietonal este semnificativ cu semafoare acționate cu buton.

Prin prezenta propunem includerea în bugetul local a sumei de 12.000 lei, reprezentând contravaloarea elaborării documentației tehnice fazele SF, DTAC şi PT pentru semaforizarea intersecției în cauză”, se arată în solicitarea făcută în acest sens de Direcția de Gospodărie Comunală a municipiului Sfântu Gheorghe.

Viceprimarul Tóth-Birtan Csaba a spus joi pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro că, „studiul de fezabilitate și proiectul de autorizare se pot face prin achiziție directă, fiindcă suma nu este mare. Sperăm că într-o lună, o lună și jumătate le avem pe amândouă. După aceea depinde de valoare, dar nu cred că va fi mare, și acolo poate fi achiziție directă. Deci până în vară se va monta”. 

Semafoare noi au fost montate și pe străzile Lunca Oltului și Păiuș David din Sfântu Gheorghe, tot în zona trecerilor de pietoni. Și acestea sunt de tipul celor cu buton, care pot fi acționate de pietoni. E vorba de opt noi semafoare, câte patru pe fiecare stradă. 

Aici, investiția s-a ridicat la 700.000 de lei, plus TVA. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.