ACTUALITATE 25 noiembrie 2021

Semafoare noi pe două străzi intens circulate din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 3576 vizualizări

Semafoarele cu buton vor face trecerile de pietoni mai sigure pe Lunca Oltului şi strada Păiuş David

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a eliberat autorizația de începere a lucrărilor la începutul lunii noiembrie, astfel că instalarea de noi semafoare cu buton pe străzile Lunca Oltului şi Lt. Păiuş David poate începe.

Semafoarele moderne vor fi instalate pe unele dintre cele mai aglomerate străzi din oraș, cu patru semafoare pe strada Lunca Oltului: câte unul la fabrica Covalact și la magazinul Depo și două în vecinătatea centrului comercial Sepsi Value Centre, ceea ce va face ca pietonii să fie mai în siguranță.

De asemenea, vor fi instalate semafoare cu buton la cele patru treceri de pietoni de pe strada Lt. Păiuș David: în fața statuii Soldatului Necunoscut și la trecerea de pietoni de la intersecţia cu strada Constructorilor, iar la fabricile de la ieșirea din oraș spre Brașov vor fi instalate alte două semafoare.

În același timp cu instalarea semafoarelor, vor fi montate şi becuri care să asigure o iluminare mai puternică la punctele de trecere. În prezent, se lucrează la introducerea liniilor în subteran pe strada Lt. Păiuș David, fără a fi nevoie de spargerea trotuarelor.

Municipalitatea finanțează proiectul din resurse proprii, cu scopul de a fluidiza traficul, de a crește siguranța la trecerile de pietoni și de a reduce numărul de accidente.

Cele opt dispozitive de gestionare a traficului sunt programate să fie instalate până la sfârșitul lunii decembrie.

În ceea ce priveşte proiectul de modernizare a iluminatului public şi a trotuarelor pe cele două străzi, Lunca Oltului şi Lt. Păiuş David, lucrările vor începe în primăvara anului viitor.

Sursa: Primăria Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.