ACTUALITATE 6 iunie 2021

(Update) Ce spune prefectul de Covasna despre vandalizarea Grupului Statuar „Mihai Viteazul”

de Iulia Drăghici - Taraș | 12911 vizualizări

UPDATE: IPJ Covasna: patru tineri cercetați pentru vandalizarea Grupului Statuar „Mihai Viteazul”

Prefectura Covasna, asemenea Primăriei Sfântu Gheorghe, condamnă acțiunea de vandalizare a Grupului Statuar „Mihai Viteazul”, descoperită sâmbătă, la o zi după evenimentele organizate cu ocazia împlinirii a 101 ani de la semnarea Tratatului de la Trianon. Totodată, prefectul solicită poliției să îi găsească repede pe cei care au vopsit în culorile roșu, alb, verde, soclul monumentului.

Este un act reprobabil care nu-și are locul în Sfântu Gheorghe și nici în județul Covasna”, transmite Instituția Prefectului Județului Covasna într-o informare publicată pe pagina de Facebook. 

În același context, prefectul Ráduly István a transmis că nu se știe încă cine sunt cei care au vopsit soclul statuii, dacă a fost un act nesăbuit, o provocare sau o diversiune, dar că solicită polițiștilor să îi găsească pe autori.

Chiar înainte de 4 iunie, am cerut tuturor părților să se abțină de la acțiuni care ar putea tulbura pacea socială. Sunt dezamăgit de faptul că există provocatori care nu sunt interesați de coexistența pașnică, ci lucrează pentru a învrăjbii (sic!) oamenii. Noi, cei care trăim aici, trebuie să ne respectăm reciproc și să nu lăsăm loc pentru divergențe. Nu avem nevoie de tensiuni sociale, cu toții ne dorim locuri de muncă sigure și un viitor mai bun. Nu știm încă cine a comis-o, dacă a fost un act nesăbuit, o provocare sau o diversiune.

Solicit poliţiei să-și facă datoria și să îi aducă cât mai repede făptaşii în fața justiției!”, a declarat, potrivit sursei citate, Ráduly István.

Și Primăria Sfântu Gheorghe a transmis sâmbătă seara că angajații TEGA au curățat statuia și că, de asemenea, solicită poliției locale și naționale să îi identifice pe responsabili.

Un drapel al Ungariei a fost vopsit pe spatele Grupului Statuar „Mihai Viteazul” din centrul municipiului Sfântu Gheorghe. Alături a fost scris și textul „Trianon 1920”. Descoperirea a fost făcută sâmbătă după-amiază, de un locuitor al orașului care trecea întâmplător prin zonă. Este de precizat că, vineri seara, mai multe sute de persoane au sărbătorit acolo, cu steaguri ale României și cântece patriotice, împlinirea a 101 ani de la semnarea Tratatului de la Trianon. Polițiștii au deschis dosar penal pentru distrugere.

Detalii, în știrea publicată AICI.

Reacția Primăriei Sfântu Gheorghe, AICI.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.