ACTUALITATE 5 iunie 2021

Reacția Primăriei Sfântu Gheorghe după vandalizarea Grupului Statuar „Mihai Viteazul”

de Iulia Drăghici - Taraș | 16670 vizualizări

Reprezentanții Primăriei Sfântu Gheorghe au transmis, printr-un comunicat de presă, că au aflat sâmbătă seara despre acţiunea provocatoare prin care a fost vopsit soclul statuii lui Mihai Viteazul din centrul oraşului. Primarul Antal Árpád a solicitat Poliţiei Locale şi celei Naţionale să investigheze aceste fapte şi să identifice autorii.

Este evident că vorbim despre o provocare şi este foarte important să aflăm cine este autorul. Condamnăm ferm astfel de gesturi”, spune primarul Antal Árpád, potrivit sursei citate. 

Autoritățile anunță și că angajații TEGA au curățat statuia, iar Primăria Sfântu Gheorghe face un apel la locuitori ca în cazul în care au fost martori la acest act provocator să anunţe autorităţile.

Context: Un drapel al Ungariei a fost vopsit pe spatele Grupului Statuar „Mihai Viteazul” din centrul municipiului Sfântu Gheorghe. Alături a fost scris și textul „Trianon 1920”. Descoperirea a fost făcută sâmbătă după-amiază, de un locuitor al orașului care trecea întâmplător prin zonă. Este de precizat că, vineri seara, mai multe sute de persoane au sărbătorit acolo, cu steaguri ale României și cântece patriotice, împlinirea a 101 ani de la semnarea Tratatului de la Trianon. Polițiștii au deschis dosar penal pentru distrugere. 

Detalii, în știrea publicată AICI.

Sursa foto: Primăria Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.