ACTUALITATE 22 octombrie 2014

Cazul „Mikó” – sentința se amână

de Székely Emőke | 121 vizualizări

Pe 12 noiembrie va avea loc un nou termen în Cazul „Mikó”, au decis magistrații Curții de Apel Ploiești. La termenul din această săptămână au avut loc noi audieri, însă sentința se lasă așteptată în continuare. Unul dintre „actorii” cazului, deputatul Markó Attila, acuzat de faptul că ar fi restituit ilegal clădirea Liceului Teoretic „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, spune că apărarea a cerut ca la probe să fie adăugate noi documente. Este vorba de dosarele unor sentințe definitive date de Curtea de Apel Brașov și Tribunalul Covasna, care spun că de fapt clădirea liceului este proprietatea Bisericii Reformate. Dat fiind faptul că dosarul din Sfântu Gheorghe nu a ajuns încă la Ploiești, cazul va fi reluat în noiembrie.

O primă sentință în cazul retrocedării clădirii Liceului „Székely Mikó” a fost dată de judecătorii Tribunalului Buzău, și anume trei ani de închisoare cu executare pentru doi dintre membrii Comisiei de Restituire a Imobilelor (Markó Attila și Marosán Tamás), și trei ani cu suspendare pentru cel de-al treilea membru, Silviu Clim. Sentința a fost însă atacată.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Pista, 23 octombrie 2014
Și posibil...cu executare.. E un proverb bun, de ce ti-e frica tot nu scapi! Asa că băieți, ghiozdanul în spate și la școală!
alex, 23 octombrie 2014
De ce fugi nu scapi! Mai devreme sau mai tarziu tot se va da o sentinta.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.