ACTUALITATE 21 septembrie 2022

(Update) Când începe furnizarea agentului termic la Întorsura Buzăului

de David Leonard Bularca | 860 vizualizări

UPDATE: Autoritățile din Întorsura Buzăului au anunțat joi seara, pe pagina de Facebook a primăriei, că din cauza temperaturilor scăzute care se înregistrează în orașul covăsnean, s-a revenit asupra datei din care va reîncepe furnizarea agentului termic. Astfel, din 26 septembrie, întorsurenii vor beneficia din nou de apă caldă și căldură, cu o săptămână mai devreme decât fusese programat inițial.

ȘTIREA INIȚIALĂ - Cetățenii din Întorsura Buzăului care sunt racordați la sistemul de încălzire al orașului ar putea să primească din nou agent termic de la începutul lunii octombrie. Se așteaptă acum și o decizie a Consiliului Local, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, directorul centralei, Sala Elemér.

„Noi vrem să începem să furnizăm agent termic la începutul lunii octombrie. Acum, 1 octombrie cade sâmbătă. Nu știm dacă vom da drumul vineri, sâmbătă sau luni, dar în jurul lui 1 octombrie. Săptămâna viitoare, luni, se va ține o ședință de Consiliu Local și se va hotărî. Eu sunt de părere ca sâmbătă să aibă deja lumea agent termic”, ne-a spus directorul. 

Sala Elemér a adăugat și că zilele acestea se vor finaliza reviziile și pregătirile centralei, pentru reluarea serviciului în condiții optime. 

Primarul orașului, Raul Urdă, anunța, în ședința Consiliului Local (CL) din luna august, că doar blocurile care au asociații de proprietari vor primi agent termic

„Din toamnă nu vom mai furniza agent termic decât celor care au asociație de locatari, celor care pot împărți cheltuiala pe condominiu. Există la fiecare bloc un gigametru de scară. Noi vom factura până la limita proprietății cetățenilor. Ce este pierderea din subsol, de pe casa scării, de pe coloanele care urcă spre apartamente este responsabilitatea proprietarilor. Cetățenii trebuie să înțeleagă lucrul acesta și să își facă asociații. Dacă s-au consumat 30 de gigacalorii pe tot blocul, ei vor plăti. Dacă nu au asociație, nu le putem factura. Dacă nu au asociație, nu pot să le furnizez căldură, așa este legea. Și cei care nu sunt branșați la sistemul de căldură sunt obligați să plătească o cotă parte din aceste pierderi din condominiu”, spunea, la acea vreme, edilul.

Serviciul de furnizare a agentului termic a fost sistat în 16 mai la Întorsura Buzăului, din cauza pierderilor pe care centrala din orașul covăsnean le înregistrează pe timp de vară. Oprirea centralei în sezonul cald nu a fost o noutate, pentru că se întâmplă la fel de câțiva ani încoace. 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.