ACTUALITATE 14 februarie 2023

Bazinul de înot de la Întorsura Buzăului, din ce în ce mai aproape de inaugurare

de David Leonard Bularca | 1394 vizualizări

Bazinul de înot de la Întorsura Buzăului va fi inaugurat anul acesta, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, viceprimarul orașului, Silviu Popica. Lucrările sunt programate să se încheie cel târziu în luna mai. 

„Era prevăzut să se finalizeze în prima parte a anului (prin aprilie-mai). Constructorul spune că e în grafic. În acest an va fi inaugurat”, a spus Silviu Popica. 

De gestionarea bazinului de înot se vor ocupa autoritățile locale, care, cel mai probabil, vor înființa o firmă în acest sens, după cum explica, în trecut, primarul de la Întorsura Buzăului, Raul Urdă. 

„Construirea bazinului de înot didactic”, așa cum este numit proiectul, este o lucrare derulată prin Compania Națională de Investiții (CNI). Potrivit SEAP, costul acesteia se ridică la aproape 9 milioane de lei. 

Demersuri pentru realizarea bazinului de înot, care va fi situat în zona străzii Gheorghe Doja, au fost inițiate încă din anul 2019. 

În mai 2021, proiectul coordonat de CNI nu a primit aviz ISU, pentru că nu respecta cerințele prevăzute pentru securitatea la incendiu. După ce s-au implementat modificările cerute de ISU, în iulie 2021 a fost emisă autorizația de construcție

Debutul lucrărilor în locația respectivă a fost anunțat la finele lunii octombrie 2021. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.