ACTUALITATE 9 iulie 2021

S-a emis autorizația de construcție pentru bazinul de înot de la Întorsura Buzăului

de David Leonard Bularca | 2653 vizualizări

Când estimează autoritățile că vor începe lucrările

Bazinul de înot de la Întorsura Buzăului, care urmează să fie realizat pe strada Gheorghe Doja, este foarte aproape să devină realitate. După ce s-a obținut și avizul ISU, care crease probleme anterior autorităților, Primăria din Întorsura Buzăului a oferit autorizația de construcție. Lucrările ar putea începe în două luni, spune edilul orașului, Raul Urdă. 

„Avem bazinul de înot, unde deja am eliberat autorizația de construcție, avem autorizația de la ISU, avem autorizația de construcție. Urmează să facă constructorul un proiect economic, o situație economică a lucrării, după care trebuie să dăm ordin de începere al lucrărilor”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, Raul Urdă. 

Edilul speră ca până în toamna acestui an să înceapă lucrările. 

„Nu știu. O lună, o lună și jumătate, două. Nu vreau să dau termen. Anul acesta până în toamnă sperăm să începem lucrările la bazinul de înot”, ne-a mai spus edilul din orașul covăsnean. 

Vă reamintim, inițial proiectul bazinului de înot de la Întorsura Buzăului nu a primit aviz ISU. Două cereri de emitere a avizului de securitate la incendiu au fost respinse, potrivit ISU Covasna, pe motivul nerespectării prevederilor reglementărilor tehnice specifice privind cerința fundamentală - securitatea la incendiu.  

Suma la care se va ridica investiția totală este de 10,4 milioane de lei, conform Companiei Naționale de Investiții, cea care coordonează proiectul. 

Pe lista de sinteză a Companiei Naționale de Investiții (CNI) mai figurează și alte locații din județ la capitolul „bazine de înot”: Reci, Târgu Secuiesc, Covasna, Baraolt și Sfântu Gheorghe (cu două proiecte). 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.