ACTUALITATE 28 ianuarie 2014

Băile de la Baraolt intră în modernizare

de Monica Vrânceanu | 578 vizualizări

Valoarea totală a proiectulului este de 5,53 milioane de lei

Băile carbogazoase din Biborțeni – Baraolt vor intra în reabilitare și modernizare, dorindu-se transformarea acestora într-un nou punct de atracție turistică, ceea ce va diversifica oferta de servicii a zonei și va oferi o nouă șansă Baraoltului. Băile vor fi refăcute printr-un proiect european destinat modernizării infrastructurii de turism regional, program gestionat de către ADR Centru. Valoarea totală a proiectului este de 5,53 milioane de lei, din care 2,52 milioane lei reprezintă finanțarea nerambursabilă solicitată de Primăria Baraolt, iar diferența o reprezintă contribuția adusă de beneficiar la realizarea proiectului.

Potrivit proiectului, structura de agrement va fi reabilitată și modernizată, fiind realizate, la finalul proiectului, 15 servicii complet noi de agrement și SPA moderne. Vor fi reabilitate clădirea de peste 1100 mp a SPA-ului, terasa acoperită, anexele, sauna, pavilionul de apă minerală, precum și șapte bazine de înot, de hidromasaj, de copii, atât cele cu apă rece cât și cele de apă minerală. Pe parcursul implementării proiectului vor fi realizate și racordurile la utilități – energie electrică, gaz, canalizare și vor fi achiziționate dotările necesare pentru instalații.

Contractul a fost semnat de primarul oraşului Braolt, Barna András Lázár-Kiss, și directorul ADR Centru, Simion Crețu, în prezența președintelui Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Baile Baraolt - 4

„Suplimentarea resurselor locale bugetare cu fonduri atrase din turismul local este o strategie pe termen lung care va genera și pentru cetățenii din Baraolt venituri și beneficii. Diversificarea ofertei turistice va da un spațiu de agrement  și relaxare. Deși contribuția de peste 3 milioane de lei reprezintă acum un efort financiar pentru bugetul Primăriei, obținerea unor rezultate pe termen lung va aduce venituri și poate reînscrie localitatea pe traseele obiectivelor turistice naționale care oferă servicii de calitate”, a declarat Simion Crețu.

La rândul său, președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, a arătat că Baraoltul, fost oraș minier fără prea mari perspective în prezent, are reale șanse de dezvoltare prin oportunitățile pe care le prezintă turismul balnear.

„Resursele de ape minerale, de diverse feluri, pot și trebuie să asigure dezvoltarea acestei zone, deoarece sunt foarte eficiente în tratarea diferitelor boli, unele fiind folosite pentru băi curative, altele pentru cură internă, dar totodată și ca ape de masă”, a spus Tamás Sándor.

La nivelul județului nostru, acesta este cel de-al treilea proiect finanțat de Regio pentru reabilitarea infrastructurii turistice. Celelalte două proiecte vizează reabilitarea infrastructurii stațiunii Covasna, precum și crearea și modernizarea infrastructurii de agrement de la Sugaș Băi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.