ACTUALITATE 14 octombrie 2013

APIA deschide aplicațiile pentru producătorii din zone defavorizate

de Monica Vrânceanu | 533 vizualizări

Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Covasna a demarat luni procedura de primire a cererilor de solicitare a ajutorului specific acordat producătorilor de lapte și de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate. Perioada de primire a documentelor va dura până pe 15 noiembrie, iar de acest sprijin beneficiază crescătorii de ovine/caprine care au exploatațiile în zonele defavorizate ale județului. Solicitanții trebuie să depună la centrul județean sau centrele locale ale APIA o cerere pe beneficiar pentru toate exploatațiile deținute.

Directoarea APIA Covasna, Angela Negoiță, a declarat că toți cei care vor să aplice pentru acest ajutor vor trebui să îl solicite specific pentru un efectiv cuprins între 50-300 de capete de femele ovine/caprine inclusiv, care au vârsta de minim 1 an la data de 31 august 2013.

„Efectivul de animale pentru care se solicită ajutor specific trebuie să fie identificat și înregistrat în Registrul National al Expoatațiilor – RNE la data depunerii cererii. În plus, este necesară deținerea registrului individual al exploatației, completat și actualizat. Femelele ovine/caprine pentru care se solicită ajutor specific trebuie să fie menținute pe o perioadă de retenție de 100 de zile de la termenul limită de depunere a cererilor, la adresa exploatației sau locației situată în zona defavorizată”, a spus Angela Negoiță, arătând că beneficiarii trebuie să mai respecte și standardele de eco-condiționalitate aplicabile terenurilor agricole aparținând fermei și activităților agricole desfășurate la nivelul fermei.

Nerespectarea condițiilor de eligibilitate precum și nerespectarea cerințelor legate în materie de gestionare a SMR-urilor, privind mediul, înregistrarea animalelor în cadrul schemelor de sprijin, poate atrage, după caz, reducerea sau excluderea de la plată respectiv penalități ori sancțiuni multianuale. Pe lângă cereri, dosarele vor trebui să conțină următoarele documente: copie și originalul certificatului de înregistrare de la Oficiul Registrului Comerțului, a certificatului de înregistrare fiscală, a CI, copie de pe datele de identificare ale reprezentantului, după caz, copie de pe prima și ultima pagină a registrului individual al exploatației, dovada înregistrării în Registrul Unic de Identificare al APIA. Mai sunt necesare o adeverință emisă prin proceduri SNIIA de către medicul veterinar – care atestă că ovinele/caprinele pentru care solicită ajutor sunt cuprinse în Programul acțiunilor de supraveghere, originalul și copia Formularului F1 pentru animalele solicitate în cerere și născute în exploatație și/sau documente de proveniență, respectiv Formularul de mișcare F2, factura fiscală sau alte documente pentru animalele provenite din alte eploatații, coordonate bancare și un dosar plic.

Pentru documentele depuse în copie, beneficiarul va prezenta documentele în original în vederea efectuarii conformității. APIA pune la dispoziția beneficiarilor formulare de cerere de ajutor rspectiv cereri de ajutor pretipărite.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.