ACTUALITATE 11 ianuarie 2015

Actrița Elena Popa joacă în filmul „Autoportretul unei fete cuminți”

de Székely Emőke | 432 vizualizări

Filmul va avea premiera la Festivalul de la Rotterdam

„Autoportretul unei fete cuminţi” debutează mondial în selecţia celei de-a 44-a ediţii a Festivalului de la Rotterdam (21 ianuarie – 1 februarie). Drama despre experienţele unei tinere de 30 de ani a fost inclusă în noua secţiune a festivalului, What the F?!, a cărei selecţie prezintă diverse perspective asupra feminismului, scrie Cinemagia.

Autoportretul unei fete cuminți / Self-portrait of a Dutiful Daughter va avea premiera mondială, în prezenţa regizoarei Ana Lungu şi a actriţei Elena Popa, pe 25 ianuarie, ora locală 18.30 la cinematograful Pathe 6 din Rotterdam. Pe Elena Popa publicul covăsnean o cunoaște de pe scena TAM, unde a interpretat mai multe roluri memorabile.

Regizoarea Ana Lungu a declarat lunile trecute pentru Cinemagia: „Povestea Cristianei este într-o anumită măsura povestea mea, filmul vorbind despre propria maturizare întârziată. În timp ce în societatea occidentală 'separarea de părinţi' are loc mai de timpuriu, iar influenţa părinţilor în viaţa tinerilor scade treptat, 'la noi' acest proces se desfăşoară greoi şi este mai puţin tranşant. Modelul parental încă dominant la nivelul generaţiei mele este cel autoritar, în care este valorizată atitudinea cuminte şi ascultătoare a copilului. Cristiana se confruntă cu acest tip de relaţionare de care încearcă să se desprindă, fără a fi însă dispusă să renunţe la anumite avantaje”.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Elena Popa, Emilian Oprea (pe care o să-l vedem în februarie în rolul principal din thrillerul politic „De ce eu?”), Radu Iacoban, Istvan Teglas, regizorul de film Andrei Enache şi regizorii de teatru Iris Spiridon, Alexandru Lustig, Eugen Gyemant. Pentru o subliniere a apropierii dintre experienţele personale şi peripeţiile protagonistei, regizoarea şi-a distribuit proprii părinţi, Dan şi Magdalena Lungu, în rolurile părinţilor Cristianei.

Scenariul filmului îi aparţine Anei Lungu, de imagine a fost răspunzător Silviu Stavilă, Vlad Voinescu şi Filip Mureşan s-au ocupat de sunet, iar montajul este semnat de Dana Bunescu.

Premiera românească a filmului ar putea avea loc în selecţia festivalului Transilvania, în luna iunie, iar lansarea pe ecrane ar putea fi programată pentru toamna acestui an, se arată în sursa citată.

Până atunci publicul covăsnean o poate vedea pe Elena Popa în spectacolul „Sfântul din Sfântu Gheorghe”, care va fi jucat marți 20 ianuarie de la ora 19 în Sala Mare a Teatrului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.