ACTUALITATE 7 iunie 2024

5 lucruri importante de știut despre alegerile din 9 iunie!

de Iulia Drăghici - Taraș | 745 vizualizări

Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru votul din 9 iunie, la alegerile locale și europarlamentare, așa că îți venim în întâmpinare cu o serie de informații utile: 

1. Secțiile de votare sunt deschise în intervalul orar 7.00-22.00, ora locală. 

2. Vei primi cel mult 5 buletine de vot – unul pentru europarlamentare și 4 pentru locale: primar, consiliu local, consiliu județean, președintele CJ. 

3. Pentru că procesul de vot este digitalizat, datele statistice cu prezența alegătorilor în secțiile de votare și procesele-verbale încheiate la finalul procesului electoral vor fi afișate în timp real și disponibile pe site-ul https://prezenta.roaep.ro.

4. Fotografierea în secția de votare este de evitat dacă ar putea compromite secretul votului. Fotografierea sau filmarea buletinului de vot se sancționează de la 600 la 1000 de lei conform legii 115/2015.

5. Site-ul expertforum.ro a analizat datele legate de candidații la alegerile locale și a realizat o hartă interactivă care prezintă listele candidaților din fiecare județ. Aceasta poate fi accesată și consultată cu ușurință pe https://expertforum.ro/candidati-locale-2024/

Îți reamintim și că anul 2024 este un an super electoral, respectiv că vor avea loc încă două runde de alegeri în toamnă și în iarnă, pentru președinția României (15 și 29 septembrie) și Parlament (8 decembrie). 

Indiferent care sunt opțiunile tale, mergi la vot! Este atât un drept, cât și o responsabilitate! 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.