ULTIMA ORĂ 26 iunie 2013

Zi de doliu național în memoria victimelor din Muntenegru: Drapelul României, arborat în bernă de ziua lui

de Covasna Media | 1362 vizualizări

Drapelul României a fost coborât în bernă la toate instituțiile de stat, miercuri, zi declarată de Guvernul României zi de doliu național în memoria victimelor accidentului din Muntenegru.

Premierul Victor Ponta a participat, alături de alți membri ai Guvernului, la ceremonia publică dedicată Zilei Drapelului Național, în Piața Tricolorul din București, situată în fața Cercului Militar Național.

Drapelul a fost adus în piață, binecuvântat de un preot militar și ridicat pe catarg pe imnul național. După ce a fost citită Hotărârea de Guvern prin care ziua de 26 iunie a fost decretată zi de doliu național, drapelul a fot arborat în bernă.

În memoria celor 18 victime din accidentul de autocar din Muntenegru se va ține un moment de reculegere la toate instituțiile de stat din țară

Steagul României, arborat în bernă , va fi văzut şi de toţi cei care vin sau pleacă din ţară, fiind arborat la toate punctele pentru trecerea frontiere, precum și în aeroporturi, porturi, gări și autogări.

Posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură îşi vor adapta programul în mod corespunzător.

Premierul a arătat că regula arborării drapelului naţional în bernă va trebui aplicată chiar dacă miercuri, 26 iunie, era şi Ziua Drapelului, arătând că nu crede că este chiar un moment de sărbătoare.

18 români au decedat în accidentul rutier de la Podgoriţa. Alte 29 de persoane sunt rănite.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.