ULTIMA ORĂ 7 iulie 2012

Weekend canicular, urmat de un început de săptămână la fel de călduros

de Covasna Media | 427 vizualizări

Nu există şanse de răcorire, ba mai mult, codul galben de caniculă rămâne valabil până marţi, în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei şi în sud-vestul Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi de 34...36 de grade şi izolat 37 de grade.

Sâmbătă ne aşteaptă o nouă zi călduroasă, chiar caniculară în zonele de câmpie şi local în cele de deal. Maximele termice vor fi cuprinse între 29 de grade pe litoral pana la 36 de grade in sud si est. Soarele se arată din plin pe cer, dar după-amiază şi seara este posibil să ploua la munte şi în jumătatea de vest a ţării.

Duminică aduce o vreme călduroasă. Locuitorii din vestul, sudul şi estul ţării se vor lupta cu temperaturile de peste 35 de grade. Doar după-amiaza şi seara, la munte este posibil să cadă şi câţiva stropi de ploaie. Cele mai ridicate valori termice ale zilei vor fi cuprinse între 30 de grade pe litoral şi în zonele depresionare şi 37 de grade în vest, sud şi sud-est.

Meteorologii ne anunţă că şi începutul săptămânii debutează tot sub semnul caniculei în vestul, sudul şi estul ţării, iar disconfortul termic se mentine accentuat. Doar locuitorii din nordul ţării şi de la munte sunt putin mai norocoşi. În aceste zone vor cădea câteva averse. Vor fi 29 de grade în Delta şi 38 de grade în sudul şi vestul extrem.

Vremea va fi caniculară marţi, când maximele termice se vor încadra între 27 si 37 de grade. După aceasta zi, vremea se mai racoreste. Valorile termice vor marca o scădere uşoară şi treptată. Manifestarile de instabilitate atmosferică se înmulţesc, acestea urmează să-şi facă apariţia în majoritatea regiunilor, dar cu precădere la munte, precum si în sud, est si centru.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.