ULTIMA ORĂ 19 martie 2012

Vremea caldă pune stăpânire pe întreaga ţară

de Covasna Media | 410 vizualizări

Săptămâna începe cu vreme ca de sfârşit de primăvară în sudul ţării, unde soarele domină cerul şi ne aduce maxime de până la 23, 24 grade chiar în sudul extrem. Spre nord temperaturile mai scad puţin, dar rămân cu 8, 10 grade, poate chiar mai mult peste mediile climatologice ale perioadei. În vest şi în nord, dar şi la munte vremea nu mai e la fel de frumoasă pentru că norii se înmulţesc temporar şi aduc ploi slabe pe arii restrânse.

Temperaturile de luni ne fac să uităm cu desăvârşire că săptămâna trecută fulguia. Soarele este stăpân pe cerul întregii ţări, iar maximele pornesc de la 14 grade în estul Transilvaniei şi nu se opresc până când nu ating 24 de grade în Muntenia şi Oltenia.

Marţi vremea dă semne că s-ar răci. Nu prea mult însă. Mercurul se va opri în sud la 20-22 de grade. Cele mai mici valori nu scad însă sub 10-12 grade. Apar şi ceva ploi marţi, dar slabe şi în trecere peste sudul ţării şi peste crestele montane.

Miercuri, primăvara pune piciorul în prag. Maximele se încadrează între 12 şi 21 de grade, soarele dictează şi doar pe seară lasă câţiva nori să strecoare câteva ploi scurte, de primăvară prin estul ţării şi la munte.

Dacă joi încă mai avem 20 de grade în sud-vest, vineri şi sâmbătă vârfurile termice nu mai trec de 16-17 grade, ba chiar spre est şi în depresiuni se opresc la 16-17 grade. Ploile însă nu se înghesuie să strice aspectul însorit al vremii, aşa că se arată doar sporadic joi şi vineri prin est şi la munte.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.