ULTIMA ORĂ 25 ianuarie 2011

Virusul gripei porcine, depistat la un copil de patru ani

de Covasna Media | 533 vizualizări

Cazurile de îmbolnăvire cu virusul gripei A/H1N1 continuă să apară în România. Un copil în vârstă de patru ani din municipiul Călăraşi a fost diagnosticat cu gripă porcină, fiind izolat la domiciliu, sub tratament.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică din Călăraşi, citaţi de Mediafax, copilul a avut primele simptome ale bolii în 19 ianuarie. Luni seară, analizele făcute la Institutul Cantacuzino din Capitală au confirmat infecţia cu A/H1N1.

"A fost consultat de medicul de familie în 20 ianuarie, iar acesta a emis diagnosticul clinic de gripă nouă şi a prelevat probe care au fost trimise la Institutul Cantacuzino. Copilul a fost izolat la domiciliu, nu a necesitat internare, iar starea generală a acestuia este bună. Acesta este al doilea caz confirmat de gripă A/H1N1 în judeţ în acest sezon", a declarat Camelia Truică, medic primar epidemiolog al DSP Călăraşi.

De la începutul acestui an, la noi în ţară au fost înregistrate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1. Trei dintre pacienţii diagnosticaţi cu gripă nouă au murit la spital.

(www.antena3.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.