ULTIMA ORĂ 4 iulie 2012

Vasile Blaga şi Roberta Anastase au fost revocaţi. Crin Antonescu este noul preşedinte al Senatului, Valeriu Zgonea preia şefia Camerei Deputaţilor

de Covasna Media | 370 vizualizări

Vasile Blaga şi Roberta Anastase au fost revocaţi ieri din funcţiile de preşedinţi ai Senatului şi Camerei Deputaţilor. De asemenea, Gheorghe Iancu a fost înlocuit din funcţia de avocat al Poporului. Funcţiile eliberate de PDL au fost preluate de Crin Antonescu (PNL), la Senat, şi Valeriu Zgonea (PSD), la Camera Deputaţilor. Interimar la instituţia Avocatului Poporului a fost desemnat fostul deputat PSD, Valeriu Dorneanu.

Poziţiile cheie în stat, cucerite ieri de noua putere, fac parte dintr-un plan al cărui scop final este suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Pasul 1 USL a schimbat Avocatului Poporului. Motivul susţinut de pesedistul Ilie Sârbu: "El mereu contesta ceea ce făceam noi, dar nu contesta şi ceea ce făcea preşedintele Băsescu"

Pasul 2 îl reprezintă revocarea preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Vasile Blaga şi Roberta Anastase.

Pasul 3 l-ar reprezenta schimbarea judecătorilor Curţii Constituţionale, USL fiind nemulţumită de faptul că săptămâna trecută Curtea a decis ca preşedintele Băsescu să meargă la Consiliul European şi că legea uninominalului a fost declarată neconstituţională.

Pasul 4 l-ar reprezenta prezentarea documentelor de suspendare al preşedintelui Traian Băsescu.

PDL a anunţat că va ataca la Curtea Constituţională deciziile luate ieri în Parlament. "Este o lovitură de stat", a spus Vasile Blaga. "Am fost înlocuită pentru o şedinţă pe care nu am condus-o", a explicat Roberta Anastase.

Nici Preşedintele Traian Băsescu nu a rămas indiferent la mutările USL. El a apreciat că deciziile impuse de majoritatea parlamentară sunt similare mineriadei din iunie 1990 şi a cerut ca instituţiile statului să nu mai fie atacate.

(gandul.info)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.