ULTIMA ORĂ 15 februarie 2011

Vasele de croazieră se bat pe angajaţii români. VEZI CE SALARII oferă

de Covasna Media | 617 vizualizări

Peste 3.500 de români au ales în 2010 o carieră pe o navă de croazieră, mai mulţi decât cei care au plecat în Norvegia, Suedia, Olanda sau Austria.

Majoritatea posturillor disponibile pentru 2011 pe vasele de croazieră sunt în domeniul serviciilor hoteliere, pentru chelneri, recepţioneri, cameriste, bucătari. Există însă şi locuri de muncă tehnice, de întreţinere sau de curăţenie, precum şi  joburi pentru artişti, manageri şi ghizi turistici.

Cele mai multe vase de croazieră care fac recrutări în România sunt active pe râurile din Europa (inclusiv Dunărea), dar românii sunt căutaţi şi de vase din America de Nord. Majoritatea posturilor solicită câţiva ani de experienţă în domeniul pentru care se aplică.

Salariile de început sunt cuprinse de regulă între 750 şi 2.500 de euro, la care se adauga bacşişul pentru poziţiile care presupun contact direct cu clientul (între 200 şi 800 euro lunar). Cazarea şi mâncarea sunt incluse, iar aplicanţii lucrează şase zile pe săptămână, câte 8-10 ore pe zi.

(www.realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Levi, 22 februarie 2011
Si care e firma aia de recrutare sa le fac "o vizita" ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.