ULTIMA ORĂ 10 iulie 2012

USL refuză să aplice decizia Curții Constituționale: Referendumul pentru demiterea lui Băsescu, organizat în baza Ordonanței Ponta

de Covasna Media | 377 vizualizări

USL va organiza referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu în baza Ordonanței de Urgență dată de Guvern pe 5 iulie, care stabilește că președintele poate fi demis dacă 50% plus unul dintre cetățenii care participă la scrutin votează împotriva lui Traian Băsescu.

Astfel, deși CCR a hotărât că Legea referendumului este constituțională doar dacă prezența la urne va fi de peste 50%, USL a decis să organizeze referendumul în baza OUG care stabilește că Traian Băsescu poate fi suspendat cu 50% plus unul dintre voturile celor care se prezintă la urne.

Ministrul delegat pentru Administratie Publica, Victor Paul Dobre a declarat că Traian Băsescu va putea fi suspendat cu 50% plus unul dintre voturile celor care se prezintă la urne.

"Vreau sa fiu foarte clar si precis: Ministerul Administratiei si Internelor, toate institutiile implicate, Guvernul Romaniei nu pot organiza consultarea decat in conformitate cu legislatia in vigoare, adica Legea 3/200 corectata si modificata prin Ordonanta 41/2012. Restul sunt comentarii", a spus Victor Paul Dobre.

Același lucru l-au susținut și vicepreședintele PNL, Mihai Voicu, ministrul delegat Mircea Dușa, precum și mai mulți parlamentari USL.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.