ULTIMA ORĂ 4 iulie 2012

USL a depus cererea de suspendare a preşedintelui. Traian Băsescu, invitat în plen la suspendare

de Covasna Media | 353 vizualizări

USL a depus miercuri cererea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Potrivit România TV, joi va fi citită în Parlament cererea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, iar vineri se va da votul asupra cererii.

USL a depus la Parlament cererea de SUSPENDARE a preşedintelui. Traian Băsescu va fi invitat în plen la suspendare. USL vrea să organizeze referendumul pentru demiterea preşedintelui între 22 ŞI 29 iulie.

După dezbaterea cererii de suspendare, documentul va fi trimis la Curtea Constituţională, cu solicitarea ca aceasta să dea aviz în 24 de ore, astfel ca vineri plenul reunit să poată vota cererea de suspendare din funcţie a preşedintelui.

Constituţia României permite Parlamentului să suspende preşedintele în cazul în care constată „săvârşirea unor fapte grave ce încalcă prevederile Constituţiei". După ce se consultă cu judecătorii de la Curtea Constituţională, deputaţii şi senatorii pot obţine suspendarea preşedintelui prin votul majorităţii, în şedinţă comună. Apoi trebuie să îl informeze pe preşedinte, care are dreptul de a solicita explicaţii de la Parlament.

Dacă propunerea trece, în maximum 30 de zile se organizează un referendum în care populaţia este întrebată dacă este de acord sau nu cu demiterea Preşedintelui.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.