ULTIMA ORĂ 11 mai 2012

Unul dintre urşii crescuţi în captivitate la Arcuş a fost mutat în rezervaţia de la Zărneşti

de Agerpres | 489 vizualizări

Unul dintre cei doi urşi crescuţi timp de aproape 11 ani în captivitate în localitatea covăsneană Arcuş a fost transportat vineri în rezervaţia de la Zărneşti, unde va fi pus în libertate.

În cursul dimineţii de vineri, conducerea Rezervaţiei şi Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Covasna a semnat protocolul de predare-primire a celor doi urşi, iar, după câteva ore, masculul a fost urcat într-o dubă şi transportat la Zărneşti.

Custodele Rezervaţiei, Liviu Cioineag, a declarat pentru AGERPRES că săptămâna viitoare vor reveni la Arcuş pentru a lua şi femela. Acesta a menţionat că în rezervaţia de la Zărneşti mai trăiesc în libertate încă 63 de urşi.

Preşedintele AJVPS Covasna, Laszlo Bela, a declarat că urşii au fost găsiţi în urmă cu aproape 11 ani în timpul unei partide de vânătoare şi au fost preluaţi de un om de afaceri, membru al asociaţiei, care i-a crescut de mici.

'Deşi au trăit în captivitate, urşii au avut condiţii bune de trai', a spus Laszlo Bela, care este sceptic în ce priveşte posibilitatea ca animalele să se adapteze şi să se poată descurca în sălbăticie.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.