ULTIMA ORĂ 9 martie 2014

Tinerii antreprenori și femeile manager pot depune cereri online pentru finanțarea proiectelor

de Covasna Media | 582 vizualizări

Departamentul pentru IMM-uri, mediul de afaceri și turism va deschide luni, sesiunea de înscrieri online pentru ,,Programul pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri”, precum și pentru ,,Programul național multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii”, conform site-ului instituției.

Aplicația pentru ,,Programul pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri” se va deschide luni începând cu ora 10,00 până la epuizarea bugetului.

Startul înscrierilor online pentru ,,Programul național multi­anual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii” se va da tot la ora 10,00, înscrierile putând fi făcute până pe data de 16 martie 2014, ora 20,00.

Astfel, debutanții în afaceri, cu vârsta de până la 35 de ani, pot depune online cererile de finanțare până la epuizarea bugetului în valoare de 21 milioane lei. Conform Ghidului solicitantului, tinerii vor beneficia prin intermediul programului pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de alocații financiare nerambur­sabile reprezentând cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro, echivalentul în lei, din va­loa­rea totală a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care face dovada surselor de cofinanțare.

Bugetul programului național multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii pentru anul 2014 este de 500.000 lei, din care se vor acorda alocații financiare nerambursabile (AFN). Pentru anul 2014, prin implementarea Programului, se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de minimum 12 beneficiari. Nu pot beneficia de AFN în cadrul acestui program operatorii economici care au primit, cumulat pe parcursul ultimilor 3 ani fiscali (2 ani fiscali precedenți și anul fiscal în curs), ajutoare de minimis (fie din surse publice naționale, fie din surse comunitare) în valoare totală de 200.000 euro, echivalentul în lei. Operatorii economici care vor depăși acest prag prin însumarea AFN acordate prin Program cu alte ajutoare de minimis primite în ultimii 3 ani fiscali pot beneficia de finanțare numai până la atingerea plafonului de 200.000 euro, echivalentul în lei.

(Agerpres)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.