ULTIMA ORĂ 27 februarie 2012

Teodor Meleşcanu, propus de Băsescu la şefia SIE

de Covasna Media | 344 vizualizări

Un nou liberal la şefia SIE. Preşedintele Traian Băsescu îl propune pe senatorul PNL Teodor Meleşcanu pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, în locul lui Mihai Răzvan Ungureanu.

"În temeiul art. 65, lit. h) din Constituţia României, preşedintele Traian Băsescu a propus Parlamentului numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor Viorel Meleşcanu", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Meleșcanu este unul dintre liberalii care nu a fost întotdeauna de acord cu acțiunile lui Crin Antonescu, iar organizația de Prahova, din care face parte și Meleșcanu, are mereu câte o nemulțumire legată de conducerea PNL.

Potrivit Constituţiei, Parlamentul reunit în şedinţă comună numeşte, la propunerea preşedintelui României, directorii serviciilor de informaţii.

De altfel, anterior anunţului Preşedinţiei, Senatul şi Camera Deputaţilor au adoptat în şedinţă de plen reunit, cu 233 de voturi "pentru", hotărârea prin care declară vacantă funcţia de director al SIE, în urma demisiei lui Mihai Răzvan Ungureanu în data de 8 februarie, hotărâre ce urmează a fi transmisă Administraţiei Prezidenţiale.

"Conform procedurilor, urmează ca în plenul reunit să luăm act de demisia sa, apoi să transmitem Preşedinţiei hotărârea Parlamentului cu privire la vacantarea funcţiei de director al SIE", a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Pe de altă parte, vicepreşedintele Senatului Petru Filip a anunţat că Senatul şi Camera Deputaţilor s-ar putea întruni marţi în şedinţă comună pentru a valida propunerea preşedintelui Traian Băsescu privind conducerea Serviciului de Informaţii Externe, care este aşteptată la Parlament.

"Se aşteaptă propunerea din partea Preşedinţiei României privind directorul SIE în aşa fel încât acesta să intre pe procedurile parlamentare mâine (marţi - n.r.). Probabil Preşedinţia va anunţa în cursul acestei zile propunerea privind directorul SIE. Conform Constituţiei, Preşedinţia face o propunere care apoi este validată în Parlament", a spus senatorul democrat-liberal.

El a menţionat că Parlamentul a planificat pentru ziua de marţi, în cazul în care propunerea preşedintelui va veni în cursul zilei de luni, şedinţa Birourilor Permanente reunite la ora 9.30 pentru a stabili ordinea de zi a plenului reunit, care va începe la ora 13.30.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.