ULTIMA ORĂ 13 februarie 2013

Studiu: Salariile angajaţilor de la privat ar putea creşte

de Covasna Media | 464 vizualizări

Salariile angajaţilor de la privat ar putea creşte cu 5 până la 10%, în acest an. Asta anunţă mai bine de jumătate dintre oamenii de afaceri de top, care au participat recent la un studiu. Un sfert dintre ei mai spun că vor face şi angajări în acest an.

Potrivit unui studiu recent realizat de Ernst & Young, 55% dintre manageri spun că vor majora salariile anul acesta cu procente cuprinse între 5 şi 10%, în concordanţă cu creşterea ratei inflaţiei.

Cu toate acestea, 42% dintre ei spun că salariile vor rămâne la fel.

În ceea ce priveşte dinamica angajărilor în 2013, 26% dintre angajatori au precizat că vor face angajări, în timp ce 56% au spus că vor menţine numărul de angajaţi.

30% dintre oamenii de afaceri care au participat la studiul Ernst & Young  consideră că succesul companiei lor pe piaţă depinde în mare măsură de abilităţile echipei. 83% dintre cei chestionaţi consideră că nivelul de educaţie al forţei de muncă este foarte important pentru reuşita companiei.

Anul 2012, care a fost un an de criză, i-a determinat pe angajatori să ia măsuri, astfel că 30% dintre ei au redus costurile, iar 28% au vizat creşterea productivităţii.

Estimările managerilor privind creştere profitului sunt, de asemenea, pozitive: 37% văd o creştere de 5-10%, în timp ce 22% prevăd o majorare cu două cifre a profitului, de ăână la 20%. Doar 9% dintre respondenţi sunt foarte optimişti, mizând pe un avans de 20-30% al profitului.

Studiul Ernst & Young privind percepţia mediului românesc de afaceri în 2013 a fost realizat în urma chestionării a 105 executivi de top din organizaţii ce operează la nivel local în diverse industrii.

(rtv.net)

 

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.