ULTIMA ORĂ 12 februarie 2013

Sindicalistul Marius Petcu, condamnat la 7 ani de închisoare cu executare

de Covasna Media | 380 vizualizări

Marius Petcu, fostul lider CNSLR-Frăţia, a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare, iar decizia este definitivă. Liderul sindicalist este momentan în libertate, dar trebuie să se predea la Poliţia Capitalei pentru a fi luat în arest.

petcu 1

Fostul lider sindical Marius Petcu a fost condamnat definitiv, marţi, la şapte ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, după ce ar fi primit aproape 1,4 milioane de lei de la administratorul unei firme, în schimbul atribuirii unui contract pentru lucrări la un centru din Snagov.

În 21 aprilie 2012, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Marius Petcu, pentru luare de mită, în formă continuată. Procurorii au stabilit că, în perioada septembrie 2009 - martie 2011, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas, Petcu ar fi primit de la Petre Scrieciu, administratorul unei societăţi comerciale, denunţător în cauză, sume de bani totalizând 1.398.400 lei, în schimbul atribuirii către firma acestuia a unui contract de execuţie lucrări.

Potrivit procurorilor, banii au fost primiţi în mod repetat, câte 87.400 de lei lunar, o rată reprezentând aproximativ 20% din valoarea fiecărei situaţii de lucrări decontate în cadrul contractului care avea ca obiect construirea "Centrului de educaţie, perfecţionare şi recreere - Snagov".

De asemenea, în 1 februarie, Marius Petcu ar fi primit de la Scrieciu, prin intermediar, un imobil situat în staţiunea Predeal în valoare de 535.165 de lei. Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranşe din mită neplătite încă, cele aferente lunilor următoare, sau de a facilita obţinerea de către aceeaşi firmă a unei lucrări viitoare,spus procurorii DNA.

În 8 decembrie 2011, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Marius Petcu la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul de corupţie şi i-a interzis unele drepturi pentru o perioadă de zece ani.

Liderul sindical a fost arestat după ce în 24 martie a fost prins luând mită 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, sumă ce ar fi reprezentat o parte din banii ceruţi pentru ca firma omului de afaceri să execute lucrările la un centru pentru sindicate din Snagov.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.