ULTIMA ORĂ 7 februarie 2013

Sentinţă finală: Şerban Huidu, patru ani cu suspendare în dosarul de ucidere din culpă

de Covasna Media | 1080 vizualizări

Decizie definitivă în cazul prezentatorului de televiziune Șerban Huidu. Acesta a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare, cu supraveghere. În plus, Huidu este obligat să plătească daune de 360.000 de lei. Șerban Huidu este vinovat de uciderea a trei persoane într-un accident rutier.

accident huidu

Şerban Huidu a fost condamnat în primă instanţă la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare. Atât procurorii, cât şi familiile victimelor au făcut recurs. Acesta s-a judecat în urmă cu o săptămână la Curtea de Apel Braşov, dar pronunţarea a fost amânată până astăzi.

Ciudată este totuşi acţiunea Parchetului deoarece chiar procurorul de şedinţă a cerut magistraţilor Judecătoriei o sentinţă cu suspendare. Judecătorul şi-a motivate sentinţa spunând cu Huidu nu merită închisoare deoarece a avut remuşcări şi este o persoană întegrată social.

„Consider ca nu s-a făcut dreptate tatălui meu. A fost suspendat domnul Huidu de la pedeapsă, adică nu i s-a aplicat nicio pedeapsă. Este vorba despre pedeapsa minimă, doi ani şi jumătate. Domnul Huidu a făcut o depăşire şi a făcut-o cu viteză. Tatăl meu a murit din cauza intenţiei dumnealui de a conduce cu viteză, dacă ar fi condus cu viteză mai mică nu ar fi existat morţi. Consider că nu i s-a făcut dreptate tatălui meu şi o să facem recurs. Vom cere închisoare. Bineînţeles îmi doresc pedeapsa maximă pentru că eu consider că accidentul nu a fost din neatenţie, din imprudenţă, a fost pur şi simplu undeva între omor din culpă şi omor cu premeditare. Deci cineva trebuia să moară şi consider că nu a fost o judecată dreaptă. Sunt total nemulţumit. Pe domnul Huidu nici nu l-a interesat, nici nu a venit la proces să vadă ce primeşte. Deocamdată pretenţiile băneşti nu mă interesează. Pe mine în momentul de faţă mă interesează ca domnul Huidu să fie condamnat. Nu se poate ca tatăl meu să moară şi nimeni să nu plătească, adică trebuie să ai o răspundere când conduci pe drumurile publice pentru ceea ce faci. Nu se poate să nu fi nici măcar condamnat", a spus Mircea Balog, fiul uneia dintre victime.

În 7 martie va începe şi procesul civil. În primă intanţă Şerban Huidu a fost obligată să plătească victimelor 360.000 de euro, din cei 800.000 de euro ceruţi de rudele celor morţi în accident. Firma de asigurări unde Huidu avea poliţia a contestat decizia.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.