ULTIMA ORĂ 22 februarie 2011

Seism catastrofal în Noua Zeelandă, cel puţin 65 de victime

de Covasna Media | 477 vizualizări

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 pe Richter s-a produs în metropola neozeelandeză Christchurch. Cel puţin 65 de persoane au murit în urma cutremurului înregistrat marţi în Noua Zeelandă, a anunţat premierul John Key.

Cutremurul a fost urmat de cel puţin patru replici în tot atâtea ore. Adâncimea foarte mică la care s-a produs seismul, de numai 4 kilometri, a alimentat gradul uriaş de distrugeri din Christchurch şi din localităţile învecinate. Numeroase clădiri s-au prăbuşit, unele total, asfaltul şoselelor a crăpat în multe locuri, au izbucnit incendii, iar conductele rupte au provocat inundaţii.

Curentul electric, apa şi gazele au fost oprite în oraş, aeroportul internaţional a fost închis, la fel şi traficul feroviar. Potrivit poliţiei locale, pasagerii a două autobuze, peste care s-au prăbuşit clădiri, şi-au pierdut viaţa.

Laura Campbell, un locuitor din Christchurch, a declarat pentru CNN că se afla la parterul unei clădiri cu şase etaje atunci când s-a produs seismul. Ea a spus că a văzut "geamuri spărgându-se, cărămizi căzând, oameni ţipând". "A fost extrem de grav", a spus Campbell, care încerca să ajungă acasă. "Sunt îngrijorată de ceea ce voi găsi pe drum", a adăugat ea.

La rândul său, Philip Gregam a declarat că participa la o conferinţă comună SUA-Noua Zeelandă atunci când s-a produs cutremurul. "Văd multe clădiri avariate, sunt cărămizi şi sticlă pe drum. Am văzut un pod prăbuşit şi e multă apă de la conducte avariate", a spus el. "Am văzut o persoană (rănită - n.red.) pe bancheta din spate a unei maşini de poliţie, iar colegii noştri au văzut o persoană strivită de dărâmături, aşa că există, cu siguranţă, morţi", a adăugat el.

Autoritatea de transporturi din Noua Zeelandă a declarat pentru TVNZ că nu a putut contacta angajaţii din Christchurch şi din tunelul Lyttleton, situat în apropiere de epicentru.

(www.realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
L, 22 februarie 2011
Peste partea materiala se trece.Mai greu sau mai usor dar se trece.Pierderile de vieti omenesti in schimb nu pot fi "traduse"in bani si nici nu pot fi comparate.Fiecare din noi privim altfel citeste integral
Primar_la_Hetea, 22 februarie 2011
Cel putin din punct de vedere al pagubelor materiale, e catastrofal.
popescu dan, 22 februarie 2011
65 de morti e catastrofal? Stiti cati morti au fost in 1977? Cum ati fi numit acel cutremur?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.