ULTIMA ORĂ 25 ianuarie 2013

Şeful Dacia cere dublarea noii taxe auto pentru maşinile Euro 3 şi Euro 4. Ameninţă cu concedieri

de Covasna Media | 677 vizualizări

Directorul general Automobile Dacia, Jerome Olive, a cerut dublarea valorii timbrului de mediu pentru automobilele Euro 3 şi Euro 4 pentru a evita o creştere masivă a înmatriculărilor de maşini second-hand şi o scădere a vânzărilor de autoturisme noi, în condţiile în care piaţa de maşini noi din România a înregistrat o scădere importantă în 2012.

"România riscă să devină coşul de gunoi al Europei. Cerem o multiplicarea cu doi a valorii timbrului de mediu pentru maşinile Euro 3 şi Euro 4 faţă de cuantumul propus în aceste zile. Proiectul de lege nu respectă principiile pentru Euro 3 şi Euro 4 diesel pentru că aceste motoare sunt foarte poluante atât în ceea ce priveşte emisiile de dioxid de carbon, cât şi la hidrocarburi. Dacă lucrurile vor rămâne aşa, vânzările de maşini Euro 5 vor scădea masiv, iar companiil au investit sume importante în dezvoltarea acestor modele", a declarat Jerome Olive, director general Automobile Dacia.

Şeful Dacia a mai explicat că acest lucru va afecta activitatea de la uzina Dacia de la Mioveni şi poate avea un impact asupra locurilor de muncă. "Este vorba de câteva sute, chiar mii de concedieri", a spus Olive.

Sistemul pentru noul timbru de mediu  are conduce la o creştere în medie de circa 10% a sumei de plată pentru maşinile Euro 4 şi Euro 3 şi o scădere cuprinsă între 60% şi 90% pentru maşinile Euro 2, Euro 1 şi non-euro.

În general,  taxa va rămâne la aceleaşi cote pentru maşini Euro 5, în timp ce pentru Euro 6, maşini hibride şi electrice, nu va fi plătit nimic.

Teme articol: ultima ora noutati
Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.