ULTIMA ORĂ 19 aprilie 2012

S-a întâmplat: Grecii şi-au vândut din insule

de Covasna Media | 423 vizualizări

Familiile bogate din Grecia au scos la vânzare mai multe insule nelocuite, în încercarea de se proteja de noua taxă pe proprietate impusă de Guvernul de la Atena, potrivit cotidianului grec Kathimerini, citat de presa franceză.

Oxia, o insulă de 5 kilometri pătraţi din Marea Ionică, aproape de Itaca, a fost vândută de familia Stamboulis familiei emirului din Qatar. De asemenea, insula Patroklos, situată în sudul provinciei Attica, a fost scoasă la vânzare de familia Giatrakos. Potrivit ziarului grecesc şi cunoscuta familie Onassis ar dori să vândă insula Skorpios,din Marea Ionică, una dintre cele mai cunoscute insule private din lume-aici a avut loc nunta celebrului miliardar cu Jacqueline Kennedy, în 1968.

Oxia a fost vândută pentru 5 milioane de euro, de două ori mai puţin decât estimau proprietarii că vor obţine. În cazul insulei Patroklos, cotidianul grec evoca un posibil preţ al tranzacţiei de 100 de milioane de euro, dat fiind potenţialul său comercial, dar familia greacă nu a găsit încă pe nimeni interesat. Familia Onassis ar accepta mai degrabă o concesiune a proprietăţii, fie şi pe 99 de ani, decât o vânzare propriu-zisă.

Motivul pentru care grecii bogaţi îşi vând insulele: dorinţa de a-şi pune banii la adăpot de noile taxe pe proprietate impuse de Guvernul de la Atena. Posibilitatea ca Grecia să vândă din insule pentru a-şi plăti datoriile a fost enunţată acum mai bine de doi ani, îndemnul venind din partea unui reprezentant al industriaşilor germani şi, la acea vreme, a stârnit oprobriul opiniei publice din Grecia.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.