ULTIMA ORĂ 4 august 2011

România, în topul turismului de aventură

de Covasna Media | 446 vizualizări

România mai ocupă şi locuri fruntaşe în clasamentele mondiale. Turismul de aventură este cel care ne plasează pe locul 9 din 160 de ţări în curs de dezvoltare. Topul a fost realizat de Universitatea George Washington, în colaborare cu două firme de consultanţă în turism.

Indexul ia în calcul nu doar popularitatea actuală a destinaţiilor, ci şi potenţialul de dezvoltare ale acestui segment de turism, bazat pe ieşirile în natură sau pe exploatarea diferitelor culturi. Pentru calcularea punctajului ţărilor analizate s-a avut în vedere şi siguranţa, resursele naturale, resursele necesare activităţilor de aventură, infrastructura şi resursele culturale.

Primele trei locuri în categoria ţărilor în curs de dezvoltare au fost ocupate de Israel, Slovacia şi Chile. La categoria ţărilor dezvoltate, Elveţia, Islanda şi Noua Zeelandă au ocupat primele trei locuri.

De altfel, oficialii Organizaţiei Mondiale a Turismului au preconizat că România şi-ar putea dubla numărul de turişti străini în următorii 2-3 ani, dacă va continua să se concentreze pe promovarea muntelui, a Deltei, a mănăstirilor şi a vieţii la ţară.

Într-un alt clasament, de specialitate, realizat de World Economic Forum, România se află pe locul 63, ultima din Uniunea Europeană.

Clasamentul este condus de Elveţia, Germania şi Franţa, urmate de Austria, Suedia, Marea Britanie, Statele Unite, Canada, Spania şi Singapore.

Compania care a realizat studiul a identificat 6 produse cheie pentru Romania. Pe lângă rezervaţii naturale se vizează şi ideea de geografie şi natura. Astfel, planul de marketing realizat de autorităţile române propune promovarea destinaţiilor naturale şi culturale pe plan extern. Una dintre propuneri se referă la zona de vacanţe scurte în oraşe sau la circuite. Alte produse cheie sunt vacanţele la ţară, zona de wellness, pachetele de vacanţă axate pe aventură.

Autorii planului de marketing consideră că România poate fi una din cele mai importante 10 destinaţii europene pe acest segment.

(www.realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.