ULTIMA ORĂ 23 februarie 2012

România amână ratificarea ACTA

de Covasna Media | 342 vizualizări

România va amâna procesul de ratificare a acordului ACTA până când Curtea Europeană de Justiţie se va pronunţa pe acest subiect, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Până acum Austria, Bulgaria, Cehia, Letonia, Lituania, Polonia şi România au cerut suspendarea ACTA.

Comisia Europeană va apela la Curtea de Justiţie a UE, cea mai înaltă instanţă europeană, pentru a determina dacă Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA) încalcă drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului.

"Intenţionăm să cerem opinia celei mai înalte instanţe din Europa dacă ACTA este într-un fel sau altul incompatibilă cu drepturi şi libertăţi fundamentale în UE, precum libertatea de expresie, informaţie sau protecţia datelor", a declarat comisarul european pentru Comerţ Karel De Gucht.

Negociat de UE, SUA, Japonia, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic şi Elveţia, ACTA are rolul de a combate contrafacerea în sens larg, de la medicamente, conţinut video şi audio şi piese auto la pirateria pe internet.

ACTA a fost ţinta unor proteste masive de stradă în mai multe state europene şi în alte părţi ale lumii din cauza prevederilor privind pirateria pe internet. Contestatarii ACTA susţin că formulările vagi din tratat pot conduce la îngrădirea unor drepturi şi libertăţi precum libertatea de expresie, dreptul la viaţă privată sau libera circulaţie a ideilor.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.