ULTIMA ORĂ 20 iunie 2012

Risc uriaş pentru românii care merg în vacanţă în Grecia

de Covasna Media | 393 vizualizări

Turiştii sunt avertizaţi că multe spitale din Grecia se află în imposibilitatea de a-i trata

Europenii care şi-au rezervat vacanţe în Grecia sunt sfătuiţi să nu se bazeze exclusiv pe Cardul European de Asigurări de Sănătate, care, teoretic, ar trebui să le garanteze tuturor cetăţenilor europeni acces la îngrijire medicală în UE.

Însă, criza economică prin care trece Grecia a lăsat spitalele neaprovizionate, iar personalul medical a fost redus serios în ultimul timp. Doctorii obosiţi fac cu greu faţă numărului de pacienţi, iar consumabilele de primă necesitate lipsesc din multe spitale, scrie Daily Mail.

Publicaţia britanică se aşteaptă ca numeroşi turişti care vor sosi în Grecia în această vară să apeleze la clinicile private, unde vor plăti mii de euro pentru îngrijiri.

A fost cazul unei bunicuţe din Marea Britanie, Penelope Southern, care a plătit 17.000 de lire unei clinici din insula grecească Creta. Femeia a călătorit în Grecia, împreună cu familia, în mai 2012. La scurt timp după cazare la hotel, femeia a ajuns la spital, din cauza unor dureri puternice. Avea asupra sa Cardul European de Asigurări de Sănătate, dar şi o asigurare de sănătate.

Femeia avea o afecţiune la nivelul intestinelor, care necesita urgent o operaţie, altfel femeia risca să moară în 48 de ore.

În faţa unei operaţii ce costa 17.000 de lire, familia a sunat asiguratorul, care a refuzat să acopere costurile operaţiei. Apoi, femeia a cerut să fie transferată la un spital de stat, pentru a face operaţia acolo. I s-a spus însă că niciun spital din Creta nu va putea face această operaţie, din cauza "lipsei de resurse", povesteşte femeia pentru Daily Mail.

În cele din urmă, familia a reuşit să împrumute suma de la un prieten, acoperind operaţia.

(realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.