ULTIMA ORĂ 19 iunie 2013

Restructurări în sectorul public. Ponta: Nu se mai poate lucra cu oameni care nu fac nimic

de Covasna Media | 770 vizualizări

Premierul Victor Ponta a anunţat, în şedinţa de guvern de miercuri, că, din toamnă, în sectorul public se vor face restructurări.

Guvernul va iniţia, în toamnă, o reformă a modului de organizare a administraţiei centrale, a anunţat premierul Victor Ponta, susţinând că nu se mai poate lucra cu "aceiaşi oameni care nu fac nimic", fără să poată fi concediaţi, şi că aparatul administrativ este caracterizat de o "scleroză totală".

Potrivit Mediafax, premierul a arătat, în şedinţa de guvern, că doreşte "o reformă reală" a modului de organizare a aparatului public central şi că procesul ar trebui început în toamna acestui an.

"Nu se mai poate să lucraţi cu aceiaşi oameni care nu fac nimic sau care fac greşeli sau pe care nu poţi niciodată să-i sancţionezi în niciun fel. Nu se poate să staţi în aceleaşi condiţii în care aveţi un angajat care câştigă 1.000 de lei şi unul care câştigă 15.000 de lei. Nu se poate să vă spun eu, de la Ministerul de Finanţe, câţi oameni vă trebuie, cât să-i plătiţi, că n-aveţi voie să daţi pe nimeni afară şi n-aveţi voie să aduceţi pe nimeni bun. Este o scleroză totală a aparatului administrativ şi, în vara asta, cine pleacă în vacanţă pleacă puţin, ca şi mine, pentru că în septembrie trebuie să mergem cu o reformă radicală a aparatului public central. Nu merge, cred că v-aţi săturat cu toţii să staţi după avize de la diverşi funcţionari pe care nu putem să-i dăm afară, să ne dea avize greşite, să decidem ceva în şedinţa de Guvern şi să apară altceva. Dacă nu facem altceva, mai devreme sau mai târziu o să ne sufocăm şi noi ca şi alte administraţii de până acum", a spus Ponta miniştrilor.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 20 iunie 2013
Pariem ca nu se va atinge de nici un angajat din astia de care vorbeste ?!@ Fiecare angajatii din Ministere(si din toate institutiile statului roman) este pila cuiva, nu ajungi sa lucrezi intr-un citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.