ULTIMA ORĂ 27 iunie 2011

Reorganizarea teritorială se amână

de Covasna Media | 576 vizualizări

Reorganizarea teritorială se amână, anunţă Realitatea TV. UDMR şi PDL nu s-au înţeles în privinţa numărului de regiuni şi s-a decis amânarea discuţiilor până în toamna acestui an. Prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase a anunţat că va fi înfiinţată o comisie care se va ocupa de "formula de gândire a regionalizării". Între timp, la nivel guvernamental se discută despre descentralizare la nivel local.

UDMR şi PDL îşi menţin poziţiile în ceea ce priveşte reorganizarea şi nu au ajuns la nicio înţelegere. În timp ce democrat-liberalii vor opt regiuni la care pot fi adăugate maximum două judeţe, Harghita şi Covasna, UDMR nici nu vrea să audă de această variantă.

"Eu nu am participat la şedinţa Coaliţiei, însă înţeleg că există un parcurs pe care l-am agreat. Oricât ar dori să facem această reorganizare până la 1 iulie, dacă nu ai vot în Parlament, nu se poate face", a declarat, luni, Elena Udrea.

De altfel, UDMR a decis, încă de sâmbătă, să ceară PDL să amâne discuţiile pe această temă până după alegerile locale de la anul.

"Noi recunoaştem faptul că trebuie să continuăm procesul de descentralizare, să avem o reformă administrativă şi că trebuie să gândim în continuare reforma regiunilor de dezvoltare. Nu suntem în măsură să fim pentru hotărârea 8 plus 2. Dacă partenerul nostru nu e în măsură să fie pentru recomandările noastre făcute, atunci recomandarea noastră este să luăm aceste probleme de pe ordinea de zi a Parlamentului, pentru că altfel vom ajunge la o criză politică pe care noi nu dorim deloc s-o demarăm pentru că acea criză ar readuce România şi în ce priveşte problemele economice la nivelul la care ţara a fost în 2010, iar cel care ajunge la guvernare va trebui să înceapă din nou din momentul în care am început noi în 2010", a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, în debutul lucrărilor CRU.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Miko, 8 iulie 2011
Observ,domnule Panoramix,ca dumneata ai cate o remaca la fiecare articol din acest ziar respectabil.Interesant,din alta lipsa de ocupatie,dar observ remarci scurte si cu multe semne de exclamare.O fi citeste integral
"PANORAMIX", 7 iulie 2011
Ca bine zici !!!
vasy, 27 iunie 2011
Toti cei care cedeaza santajului politic al UDMR-ului ar trebui impuscati pentru inalta tradare....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.