ULTIMA ORĂ 31 mai 2011

Primarii vor fi aleşi într-un singur tur de scrutin

de Covasna Media | 395 vizualizări

Deputaţii au aprobat proiectul de lege care prevede alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, cu 174 de voturi "pentru", 110 voturi "împotrivă" şi 3 abţineri.  Proiectul a fost respins de Senat, însa Camera Deputaţilor este for decizional.

Legea adoptată prevede ca primarii să fie aleşi într-un tur de scrutin, cu excepţia situaţiilor de balotaj.

Potrivit deputatului PNL, Mihăiţă Calimente, citat de Mediafax, acest proiect este nedemocratic pentru că o minoritate poate să-şi impună opinia, favorizează cumpărarea de voturi, iar autoritatea se diminuează.

Opoziţia a criticat şi luni acest proiect de lege semnat de mai mulţi parlamentari PDL şi au precizat că vor vota împotrivă.

Liberalul Victor Paul Dobre a arătat că proiectul reprezintă "încă un pas de îndepărtare de la valorile democratice", "o eroare" şi "o delegitimare a celor aleşi în funcţia de primar".

Aura Vasile (PSD) este de părere că, dacă vor fi aleşi primarii într-un tur, vor exista primari care au obţinut 12-14%.

La polul opus, liderul grupului PDL, Mircea Toader, a declarat că PDL susţine proiectul deoarece şi primarii trebuie aleşi din primul tur, la fel ca preşedinţii Consiliilor Judeţene.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
"PANORAMIX", 31 mai 2011
DA DE CEVA BINE FACUT IN TARA ASTA MAI PUTEM AUZII? IN JURUL NOSTRU NUMAI FURT,NEPOTISM SI INCET DAR SIGUR DICTATURA !!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.