ULTIMA ORĂ 8 noiembrie 2013

Prima ţară din lume care desfiinţează banii cash!

de Covasna Media | 693 vizualizări

Guvernul din Israel a autorizat o comisie care va avea rolul de a examina căile de a elimina banii cash din economia israeliană.

Practic, la finalul lunii trecute, Israelul a făcut primul pas pentru a deveni prima societate din lume a cărei economie să funcţioneze fărpă bani cash.

Banii cash pot fi transferaţi foarte uşor de la o persoană la alta fără să existe un control al Fiscului. Nu la fel se întâmplă şi în cazul tranzacţiilor electronice. Odată cu noile tehnologii, băncile pot monitoriza exact câţi bani depun oamenii în conturile sau câţi bani retrag, iar companiile care emit cardurile de credit ţin o a doua evidenţă cu sumele cheltuite.

Pe de altă parte, există specialişti care spun că în cazul în care guvernul israelian va reuşi acest lucru, economia Israelului va avea de suferit. Asta pentru că oamenii vor încerca să facă tranzacţii cu bani cash în alte monede.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
dell, 9 noiembrie 2013
mda... doar daca scot banii din circulatie peste noapte... stiind deaja ca o alta tara a inceput acest demers inca din 2012... Suedia (ei au fost primii care au introdus si bacnotele in 1661), a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.