ULTIMA ORĂ 17 februarie 2012

Preşedintele Germaniei a demisionat din cauza unui scandal de corupţie

de Covasna Media | 529 vizualizări

Christian Wulff şi-a anunţat vineri, la prânz, demisia în urma unui scandal de corupţie. Parchetul din Hanovra a anunţat că a cerut ridicarea imunităţii preşedintelui republicii, Christian Wulff, implicat de luni de zile într-un scandal privind acuzaţii de corupţie.

Christian Wulff a fost atacat fără menajamente pentru că a ascuns un împrumut, a profitat de vacanţe gratuite din partea unor oameni de afaceri bogaţi, iar apoi pentru că a încercat să facă presiuni asupra jurnaliştilor cu scopul de a împiedica publicarea informaţiilor.

Mai mult, la jumătatea lunii ianuarie, justiţia gernană a percheziţionat domiciliul fostului său purtător de cuvânt, concediat la 22 decembrie din cauza unor suspiciuni de corupţie pentru acte comise între 2007 şi 2009. El a fost atunci purtător de cuvânt al lui Wulff, care era liderul guvernului regional.

Acum, Parchetul a anunţat că a cerut ridicarea imunităţii preşedintelui care a fost aspru criticat de presa germană pentru că a profitat de funcţia sa în scopul de a-şi facilita realizarea unor planuri financiare în folos personal.

Wulff a fost criticat la jumătatea lunii decembrie de presa germană, care l-a acuzat că a profitat de poziţia sa de lider al guvernului din Saxonia Inferioară pentru a obţine avantaje financiare diverse, pe care a încercat apoi să le ascundă. În principal, este vorba despre un împrumut bancar, nu foarte mare, pentru achiziţionarea unui imobil, pe care preşedintele l-ar fi obţinut de la o bancă, prin intermediul soţiei sale, reaminteşte presa germană.

"După o verificare exhaustivă a noilor documente şi evaluarea articolelor din presă, parchetul din Hanovra estimează că există fapte suficiente pentru suspiciuni de încălcări ale legii sau de beneficii de avantaje" ale lui Wulff, a explicat într-un comunicat parchetul din capitala regiunii Saxonia inferioară.

Dar Parchetul nu poate lansa procedurile împotriva preşedintelui dacă deputaţii Bundestag-ului (camera inferioară a Parlamentului) nu îi ridică imunitatea. În Germania, funcţiile preşedintelui sunt în principal onorifice, însă persoana preşedintelui reprezintă o puternică autoritate morală.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 17 februarie 2012
INVATATI! INVATATI! INVATATI! POLITICIENI ROMANI.AVIZ BASE.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.