ULTIMA ORĂ 11 februarie 2012

Premierul Ungureanu: Militarii deszăpesc drumurile, localnicii stau în casă. E inadmisibil

de Covasna Media | 350 vizualizări

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, sâmbătă, la Buzău, că "încetul cu încetul lucrurile se vor aşeza", precizând că acţiunea autorităţilor nu se va încheia, întrucât urmează "o situaţie meteo căreia trebuie să-i facă faţă", apoi să se pregătească "pentru o primăvară plină de apă".

Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat, la finalul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de la sediul Consiliului Judeţean Buzău, că este mulţumit de cum au acţionat ministerele Administraţiei şi Internelor şi cel al Apărării Naţionale în urma ninsorilor abundente. El a spus că s-a deplasat în judeţele Buzău şi Vrancea "nu pentru a vedea rapoarte, ci pentru a vedea rezultatele", adăugând că "lucrurile se vor aşeza încet încet".

"Sunt foarte mulţumit de cum au acţionat ministerele Apărării şi cel al Administraţiei şi Internelor, trebuie colaborare mult mai bună între autorităţile locale şi la nivelul autorităţilor de la nivelul municipiilor reşedinţă de judeţ. Încetul cu încetul lucrurile se vor aşeza, dar nu se va încheia aici pentru că avem încă o situaţie meteo căreia trebuie să-i facem faţă şi ne pregătim de o primăvară plină de apă", a spus premierul.

El a adăugat că "nu e o problemă care să îngrijoreze" cu atât mai mult cu cât există posibilităţi şi mijloace cu care să se acţioneze pentru înlăturarea efectelor ninsorii. "Nu e o problemă care să îngrijoreze, dacă există un lucru de care Guvernul se interesează nemijlocit e buna colaborare a autorităţilor locale, mijloace şi posibilităţi există, există şi cadrul legal, există şi rutina de acţiune", a mai spus premierul.

Mihai Răzvan Ungureanu s-a declarat nemulţumit de faptul că militarii deszăpezesc drumurile, în timp ce localnicii "stau în casă la căldură".

"Cu primarii mai e o problemă aici şi nu mă feresc s-o spun public. E inadmisibil să treci pe străzile unei localităţi din România şi să-i vezi pe militari cum desfundă drumurile în timp ce beneficiarii direcţi, care sunt şi concetăţenii noştri, stau în casă la căldură şi asta se întâmplă şi la inundaţii şi la nămeţi. Nu se poate aşa cea, nu putem plăti lenea la nesfârşit. E lipsă de respect pentru cei care stau stau în frig 24 de ore din 24 să dea drumul la salvări, să desfunde drumurile, să rezolve situaţiile de urgenţă, nu se poate aşa ceva", a spus Ungureanu.

De asemenea, Ungureanu a declarat că în acest moment nu poate spune că sunt prefecţi care nu şi-au făcut treaba.

"Nu pot să spun că există prefecţi care nu şi-au făcut datoria. Videoconbferinţa de ieri a fost cât se poate de clară. Sunt câteva judeţe afectate, prefecţii trebuie să colaboreze între ei, să-i ajute pe cei din zonele afectate, sunt câţiva care au avut deja iniţiativă, lucrurile sunt în parametri satisfăcători, mulţumitori", a spus premierul.

După şedinţă, premierul a mers în localitatea buzoiană Săgeata pentru a vedea care este situaţia în zonă

Ulterior, Mihai Răzvan Ungureanu şi miniştrii Gabriel Oprea şi Gabriel Berca s-au urcat într-un elicopter al MApN, plecând spre Capitală.

(realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.