ULTIMA ORĂ 1 iunie 2011

Premieră în România: O femeie de 35 de ani a devenit bărbat, în urma unei operaţii de schimbare de sex

de Covasna Media | 498 vizualizări

O echipă de medici de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică din Bucureşti a efectuat o operaţie de schimbare de sex a unei femei de 35 de ani. Intervenţia a fost una complexă şi a durat aproape 12 ore.

Medicii au precizat că starea pacientului este bună şi că acesta rămâne sub observaţie. Transformarea fizică din femeie în bărbat va fi dublată de modificarea tuturor actelor de apartenenţă la sexul pe care l-a căpătat.

Prima operaţie de schimbare de sex din România a avut loc în aprilie 1995. În urma intervenţiei, un tânăr de 19 ani, Sorin Florin Raţiu, a devenit femeie.

Spre deosebire de homosexualism şi intersexualism (hermafrodifism), transsexualismul are ca unic remediu corelarea prin intervenţie chirurgicală a fizicului uman cu trăsăturile psihice diametral opuse.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
Primar_la_Hetea, 2 iunie 2011
Prostie mai mare n-am auzit. Adica daca si-a schimbat sexul e automat barbat ? Oare nu gandeste (asta in caz ca gandeste) , are sentimente, se comporta tot ca o femeie, etc ? Ne mai si laudam cu citeste integral
"PANORAMIX", 2 iunie 2011
CRED CA SI BASESCU AL NOSTRU AR TREBUI SA-SI FACA TRANSPLANT DE SEX ! ADICA SA-SI MUTE CAPUL DE JOS IN LOCUL CELUI DE SUS POATE GANDESTE MAI BINE !
vasy, 2 iunie 2011
Asemenea operatie ar trebui facuta pe banii proprii,nu din bugetul Ministerului Sanatatii,astea sunt "capricii".Pentru o operatie la inima o prietena a platit 40000 euro si a a dunat bani de pe la citeste integral
Cititor, 2 iunie 2011
Aceasta "practica"ar trebui interzisa prin lege.Scarbos!Rusine!Sunt atatea cazuri mult mai importante ,de viata si de moarte,si noi ne ocupam de prostii.Ba ne mai si mandrim...!
kf, 2 iunie 2011
Este foarte trist ... faptul ca a fost facuta pe banii contribuabililor si ca legile permit asa ceva. Cu acei bani puteau fi tratati zeci de pacienti, care au intradevar nevoie de chirurgie plastica citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.